Tijd voor een borrel? Dan kan deze kaas écht niet ontbreken

18 sep 2023

Het is weer tijd om te genieten van een gezellige borrel met vrienden of familie. En wat mag er absoluut niet ontbreken op de borrelplank? Juist, heerlijke kaas! Bij Henri Willig weten we als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste kazen te kiezen die perfect passen bij jouw borrelmoment. Daarom hebben we een selectie gemaakt van onze favoriete borrelkazen die je absoluut moet proeven. Of je nu houdt van zachte en romige kazen, pittige smaken of juist verrassende combinaties, bij ons vind je altijd de perfecte kaas voor bij de borrel. 

Tijd voor een borrel? Dan kan deze kaas écht niet ontbreken

Kaas bewaren: hoe doe je dat het beste?

18 sep 2023

Kaas is een heerlijk en veelzijdig product dat in vele varianten komt, van romige brie tot pittige cheddar en alles daartussenin. Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je kaas zo lang mogelijk vers en smakelijk blijft? In deze blog delen we handige tips en richtlijnen hoe je jouw kaas het beste kan bewaren. Of je nu een hele kaas hebt of een paar plakjes, met onze tips geniet je langer van je favoriete kaas. 

Kaas bewaren: hoe doe je dat het beste?

De perfecte kaasplank samenstellen: welke kazen mag je niet missen?

26 jul 2023

Het samenstellen van een kaasplank is een kunst op zich. Een borrelplank met kaas past bij elke gelegenheid: van feestelijke bijeenkomsten tot intieme borrelmomenten. Een goed samengestelde kaasplank biedt verschillende smaken, texturen en aroma's die de zintuigen prikkelen en de gasten verwennen. Of je nu een kaasliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar een heerlijke toevoeging aan je borrelplank, een goed gekozen assortiment kazen zal altijd indruk maken.

De perfecte kaasplank samenstellen: welke kazen mag je niet missen?

De verschillende kaassoorten op een rij: ontdek de populaire kaassoorten

26 jul 2023

Kaas is een geliefd zuivelproduct dat wereldwijd in verschillende varianten wordt geproduceerd. Van zacht en romig tot hard en pittig, er is voor iedereen wel een kaassoort die in de smaak valt. Ontdek een verscheidenheid aan populaire kaassoorten die je smaakpapillen zeker zullen verrassen. Van romige geitenkaas tot smaakvolle kruidenkaas, we hebben voor ieder wat wils.

De verschillende kaassoorten op een rij: ontdek de populaire kaassoorten

Van koe tot kaas: hoe wordt kaas gemaakt?

26 jul 2023

Heb je je ooit weleens afgevraagd hoe kaas wordt gemaakt? Dan ben je zeker niet de enige. Het fascinerende proces van kaasmaken is een eeuwenoud ambacht waarbij melk wordt omgetoverd tot de heerlijkste kazen die we allemaal kennen en waar we van houden. Laten we meteen aan de slag gaan en ontdekken hoe wij dat hier op traditionele wijze doen volgens onze eigen Henri Willig methode. 

Van koe tot kaas: hoe wordt kaas gemaakt?

Stoere vaderdagcadeaus en spannende winkelopeningen in Giethoorn en Düsseldorf

16 jun 2023

Vaderdag is de dag om de geweldige vaders te eren en te waarderen die een belangrijke rol in ons leven spelen. Bij Henri Willig vieren we niet alleen deze speciale dag, maar omarmen we ook de essentie van familie in elk aspect van ons bedrijf.

Stoere vaderdagcadeaus en spannende winkelopeningen in Giethoorn en Düsseldorf

Erkenning die ons trots maakt!

18 mei 2023

Henri Willig is niet alleen een kaasbedrijf, maar is ook een familiebedrijf. In 1974 opgericht door Henri Willig en zijn vrouw Riet, is het bedrijf naar de volgende generatie doorgegeven en wordt het nu geleid door één van zijn zonen, namelijk Wiebe Willig. Ook de andere 2 zonen, Jacob en Martin, en een aantal kleinkinderen zijn actief binnen het bedrijf.

Erkenning die ons trots maakt!

Henri Willig Kaas, A great place to work

24 jan 2023

Onze medewerkers vinden ons bedrijf een bijzondere en fijne plek om te werken. We vertellen u graag waarom dit is.  

Henri Willig Kaas, A great place to work

Een frisse start!

20 jan 2023

Allereerst voor iedereen alsnog de beste wensen voor 2023 natuurlijk!

Een nieuw jaar staat doorgaans voor een frisse start en goede voornemens. En dat is de perfecte tijd om aan nieuwe doelen te werken en plannen voor het komende jaar te maken.

Een frisse start!

Henri Willig Christmas

14 dec 2022

Kerst staat voor verwennen en genieten met dierbaren en daarbij mogen de bijzondere kazen van Henri Willig niet ontbreken. Als het gaat om feestdagen, dan pakken we bij Henri Willig graag extra uit.

Henri Willig Christmas

Wei

17 nov 2022

Wist je dat 10% van de melk gebruikt wordt om kaas te maken? In deze blog leggen we dit uit en vertellen we meer over de overige 90%, namelijk de kaaswei. 
Bij het kaasmaken gebruiken wij melk. Om deze melk te veranderen in kaas verwarm je de melk tot 29-30 graden Celsius en voeg je ingrediënten toe zoals zuursel en stremsel. 

Wei

Mens, Dier en Natuur, samen in harmonie

12 okt 2022

De laatste jaren is het alsmaar duidelijker geworden hoe belangrijk het is om te ondernemen op een manier die zo goed mogelijk is voor mens, dier en natuur. En wij vinden het heel belangrijk dat wij de wereld beter achterlaten dan toen we begonnen.  

De term MVO komt overal waar je leest en kijkt ook vaker voorbij. Maar wat zijn nou voorbeelden waarop je maatschappelijk verantwoord kunt ondernemen? Bij Henri Willig zoeken we overal steeds naar nieuwe mogelijkheden. We willen zo goed mogelijk zijn voor de aarde en alles wat daar op leeft.  

Mens, Dier en Natuur, samen in harmonie

Back to School en Work!

22 sep 2022

De vakantieperiode is nu echt voorbij. De zonnige dagen maken plaats voor herfstachtige taferelen en de routine van werk en school is volop begonnen. Vaak hoor je mensen ook zeggen dat ze er wel weer aan toe zijn. We houden toch best wel van ritme.  

Back to School en Work!

Werken bij onze Cheese Family

01 aug 2022

Heb je weleens een van onze winkels bezocht, en heb je toen ervaren hoe gastvrij wij zijn als je binnenkomt? Al onze medewerkers hebben gastvrijheid hoog in het vaandel staan en werken zelf ook met veel plezier bij ons bedrijf. Daar zijn we trots op en daar investeren wij ook graag in als werkgever. Wij streven naar een fijne plek voor zowel onze gasten als onze medewerkers.  

Werken bij onze Cheese Family

Op reis met Henri Willig

18 jul 2022

21 juni is de start van de zomer ieder jaar weer een feit. Voor velen betekent dit zoveel mogelijk buiten zijn. En dan denken we al snel aan dagjes weg en vakanties.   

We hopen op lange warme zomeravonden en veel gezellige momenten met vrienden en familie. Onze kaas is gemaakt om te delen, dus bij onze cheese family komt er dan steevast een goedgevulde kaasplank tevoorschijn.  

Op reis met Henri Willig

Een smaakvolle Vaderdag

28 mei 2022

Denk je aan Vaderdag dan denk je aan cadeaus zoals stropdassen, aftershave en lekker eten.

In deze blog richten we ons even op dat laatste, want onze gedachten gaan uiteraard meteen naar kaas. Denkend aan zo’n stevige royaal belegde boterham, óf aan een borrelplank met heel veel blokjes kaas, uiteraard met mosterd en een biertje. Speciaal voor vaderdag wil je de vaders in je leven, zoals je vader, je schoonvader, je opa of je broer of vriend die vader is natuurlijk eens lekker verwennen. Dat verdienen ze! En dat kan zeker met onze bijzondere producten.

Een smaakvolle Vaderdag

Voor moeder is alleen het beste genoeg

30 apr 2022

Verras daarom deze Moederdag de moeders in uw leven met de exclusieve kazen van Henri Willig. 

Want dat moeders belangrijk zijn in ons leven, weten wij als familiebedrijf maar al te goed. Wij zijn Henri Willig, The Cheese Family. Een Cheese Family waarin niet alleen de bloedband bepaalt of je familie bent, maar waarbij passie en betrokkenheid bij ons bedrijf net zo belangrijk zijn.   

Voor moeder is alleen het beste genoeg

Vier de lente

09 apr 2022

Als er één seizoen is waar menig mens van opbloeit is het wel de lente. Letterlijk alles bloeit en groeit. Kijk bijvoorbeeld maar naar de planten en bloemen. Tijdens de lente worden de dagen gelukkig ook weer ‘langer’.  Daar wordt iedereen vrolijk van.

Vier de lente

Het restproduct van kaas maken creatief inzetten als kaasmaker

12 mrt 2022

In de beginjaren was Henri Willig een gepassioneerde kaasmaker die op kleine schaal begon. Hij creëerde zijn smakelijke kazen volgens de authentieke Gouda receptuur, zonder extra smaken of toevoegingen. Het succes van deze heerlijke kazen, die al snel bekend werden als de kleurrijke Henri Willig kazen, vroeg om meer. Deze behoefte aan variatie leidde tot een uitbreiding van het assortiment. Eerst werden klassieke kaas smaken, zoals komijnekaas en kruidenkaas, ontwikkeld. Later voegden we meer exotische smaken toe, zoals groene pesto kaas, lavendel kaas en kokoskaas, om slechts enkele voorbeelden te noemen. 

Het restproduct van kaas maken creatief inzetten als kaasmaker

Valentijnsdag

29 jan 2022

De liefde gaat door de maag. De meeste mensen kennen deze uitspraak wel. Deze uitspraak komt ook in meerdere landen en talen voor. Tegenwoordig kun je overal iets halen of bestellen. Maar juist in deze ‘snelle tijd’ waarin iedereen het druk heeft, is het belangrijk om tijd voor elkaar te maken. Het gaat om dat stukje aandacht dat je geeft aan de ander en dat kun je geven, door bijvoorbeeld zelf iets lekkers klaar te maken.

Valentijnsdag