Onze Experiences

Henri Willig wil graag zijn bezoekers rijker weg laten gaan dan toen ze kwamen. Dit doen we op diverse locaties en op diverse manieren. Zo hebben we in Edam een museum over Edammer kaas, diverse kaasproeverijen en een klein museum in de Amsterdam. Daarnaast zijn er diverse experiences op de diverse hoeves. We heten u graag van harte welkom. 


Het verhaal van de Edammer Kaasjes

Altijd al willen weten waarom Edam zo beroemd is geworden? 

Henri Willig heeft in Edam een beleving gebouwd waar de roemrijke geschiedenis van de Edammer kaas wordt verteld en waar u alles te weten kunt komen over de Edammer kaas van vroeger en ook die van nu. Een leuk uitje voor jong en oud. De experience is rolstoeltoegankeijk. Edam ligt onder de rook van Amsterdam, dus de experience is perfect te combineren met een bezoek aan de hoofdstad.

Boek uw ticket

Komt u met een groep? Meldt u zich dan graag van te voren aan, zodat we u en uw gasten de aandacht kunnen geven die u verdient.

Meldt uw groep aan


Jacobs Hoeve

Katwoude ligt aan de IJsselmeerdijk tussen Monnickendam en Volendam. De landelijke omgeving met boerderijen is een typisch voorbeeld van de Noord-Hollandse polder, de voedingsbodem van de beroemde Hollandse kazen. Onderaan de dijk ligt de sfeervolle Jacobs Hoeve. Meer over de Jacobs Hoeve vindt u hier.


De Haal

Bezoekers zijn van harte welkom om een kijkje te nemen in De Haal, een voormalige hooischuur, waarin we het verhaal van Henri Willig en zijn passie voor dieren en kwalitatieve kazen vertellen.Vanuit De Haal komt u terecht in onze winkel, waar u onze heerlijke kazen kunt proeven. Kijk hier voor meer informatie.


De Kaaswaag

In vroegere tijden werden de ‘Edammertjes’ gewogen in de Kaaswaag, in het historische centrum van Edam. Een bezoek aan de Kaaswaag en de zomerse kaasmarkt brengt u terug naar de oorsprong van de wereldberoemde ronde kazen. Om meer te weten te komen over de Kaaswaag kijk hier voor meer informatie.