De Kaaswaag

In vroeger tijden werden de ‘Edammertjes’ gewogen in de Kaaswaag, in het historische centrum van Edam. Een bezoek aan de Kaaswaag en de zomerse kaasmarkt brengt u terug naar de oorsprong van de wereldberoemde ronde kazen.

De meest bezochte kaasmarkt van Nederland is die van Edam. In juli en augustus zijn er elke woensdag, behalve de laatste woensdag in augustus in verband met de Edammer kermis, folkloristische demonstraties. Daarbij laten kaasdragers zien hoe de zware ronde Edammer kazen op berries worden vervoerd, precies zoals dat vroeger ging. Dit gebeurt op het plein voor de Kaaswaag, die dateert van 1778 en waar de kaas werd gewogen. In de Kaaswaag is een permanente tentoonstelling ingericht over de kunst van het kaasmaken. Natuurlijk kunt u hier ook kaas proeven en kopen.

Dicht bij de Waag vindt u op Spui 9 de leukste attractie van Edam: The Story Of Edam Cheese. Hier kunt u ontdekken hoe de Edam kaas wereldberoemd is geworden. Leuk voor jong en oud. Klik hier voor meer informatie.


Openingstijden
  • April - september: maandag - zondag 10:00 - 17:00.
Adresgegevens
  • Jan Nieuwenhuyzenplein 5
  • 1135 WT Edam
Contactgegevens