De Henri Willig boerderij

Onze missie

De Henri Willig Groep, brengt als kaasmaker eerlijke en onderscheidende kwaliteitsproducten naar de consument en is een professionele, duurzame partner voor haar klanten, medewerkers en leveranciers, met respect voor mens, dier en natuur.

Ontdek het geheim achter onze geweldige kaas:

 

"Blije Koeien = Goede Melk = Heerlijke Kaas"!

Onze missie

Onze geschiedenis

Henri Willig, de oprichter van Henri Willig Kaas en enige zoon uit een gezin van vijf kinderen, groeide op tussen de koeien op melkveebedrijf "De Jacobs Hoeve". Nadat Henri de lagere landbouwschool had doorlopen, nam hij in 1974 het familiebedrijf over. Samen met zijn vrouw Riet speelde het ondernemende echtpaar al snel met het idee om zelf kaas te gaan maken. Ze volgden een cursus kaasmaken en ontdekten het geheim van het maken van goede kaas, want ze leerden, dat je om goede kaas te maken, moet beginnen met gelukkige, gezonde dieren.

Onze geschiedenis

Onze biologische melkveehouderij Henri Willig

De biologische melkveehouderij is gelegen in de vruchtbare landbouwgronden van Noord-Holland. Deze weilanden herbergen veel verschillende vormen van flora en fauna. Met belangrijke planten zoals de witte klaver, duizendblad, ganzengras en paardenbloemen die niet alleen lekker zijn maar ook veel gezonde voordelen hebben voor onze koeien. Om deze reden gebruiken wij geen chemische meststoffen of pesticiden op onze velden, en als zodanig wordt onze boerderij gezien als een inspiratiebron voor veel van onze landbouwpartners. Onze koeien zijn minstens 180 dagen per jaar buiten, met een minimum van 12 uur per dag. Op deze manier vertonen ze natuurlijk gedrag en voelen ze zich zo comfortabel mogelijk, waardoor ziektes worden voorkomen en ze de best mogelijke melk leveren.

Onze biologische melkveehouderij Henri Willig

Op de boerderij, in onze gloednieuwe stal, kunt u kennismaken met onze Jerseykoeien. Hoewel we ook melk van andere koeienrassen gebruiken om kaas te maken, is de melk van Jersey koeien een fantastische melk voor het maken van heerlijke kaas, omdat het vet- en eiwitgehalte hoger is. Dit koeienras is ook beter als het gaat om duurzaamheid, omdat ze meer melk produceren met minder voer dat nodig is, terwijl ze aanzienlijk minder mest produceren.

Bezoek onze boerderij

De Henri Willig boerderij