Over Henri Willig

Henri Willig Groep brengt als kaasmaker eerlijke en onderscheidende kwaliteitsproducten naar de consument en is een professionele en duurzame partner voor zijn afnemers, medewerkers en leveranciers met respect voor mens, dier en natuur.


De historie van Henri Willig

Henri Willig produceert al meer dan 40 jaar ambachtelijke kazen in eigen kaasmakerijen in Katwoude en Heerenveen. De variëteiten en smaken zijn van hoge kwaliteit en worden internationaal gewaardeerd. Bekende eigen merken zijn Henri Willig, Hooidammer  en Polderkaas.

Henri Willig groeide op in Katwoude. Zijn ouders dreven daar een melkveehouderij. Als enige zoon in een gezin van vijf kinderen volgde Henri de lagere landbouwschool. In 1974 nam hij het boerenbedrijf van zijn vader over, samen met zijn vrouw Riet. De ondernemende boer speelde al snel met de gedachte om zelf kaas te maken. Hij volgde een cursus kaasmaken en raakte daar zo bedreven in, dat hij besloot op zijn eigen boerderij kazen te produceren. Zijn passie bleef niet onopgemerkt. De kaasboerderij, gelegen in het prachtige Waterlandse polderlandschap, werd al snel een attractie voor buitenlandse toeristen.

Wat begon als nieuwe uitdaging voor Henri Willig’s boerenbedrijf groeide uit tot een florerende kaasmakerij en een toeristische topattractie. Henri Willig exporteert zijn bijzondere kazen naar meer dan 30 landen. Daarnaast ontvangt Henri Willig jaarlijks miljoenen bezoekers in zijn eigen winkels en kaasboerderijen.Van het land naar de klant

Om u optimaal te laten genieten van de beste Nederlandse kaasspecialiteiten hanteert Henri Willig een efficiënte en verantwoorde productiemethode.

Onze afnemers zijn niet slechts inkopers, net zomin als Henri Willig een gewone leverancier is: wij staan voor een duurzame en intensieve samenwerking met onze partners. Deze samenwerking begint met het vroegtijdig maken van een planning en het te produceren volume. Als dat afgestemd is, wordt de melk voor de kaas opgehaald bij onze eigen Nederlandse boeren. Met veel zorg en passie wordt de kaas gemaakt, gerijpt en verzorgd en vervolgens verpakt. Onze afnemer is bij elk stap in het productieproces betrokken. Omdat Henri Willig zelf begonnen is als boer en kaasmaker, is hij bij elk detail in het ambachtelijk productieproces betrokken, net zozeer als de huidige generatie experts binnen het bedrijf. Zo blijft onze passie voor het vak het resultaat beïnvloeden.

2018

Nantwich Cheese Awards Engeland

Polderkaas sheep cheese extra old

  Beste schapen kaas

Nantwich Cheese Awards Engeland

Pure Gold

  Beste Hollandse kaas

2016

Nantwich Cheese Awards Engeland

Beste Biologische Kaasspecialiteit

  Biologische Gouda Oud

Nantwich Cheese Awards Engeland

Reguliere Geitenkaas met toevoegingen

  Polderkaas Gold Geitenkaas Extra Oud

2015

World Cheese Awards Engeland

Halfharde Reguliere Geitenkaas

  Polderkaas Gold Geitenkaas Extra Oud

2014

Kaesiade Tirol Oostenrijk

Reguliere Geitenkaas

  Polderkaas Gold Geitenkaas Extra Oud

2013

Nantwich Cheese Awards Engeland

Reguliere Geitenkaas met toevoegingen

  Polderkaas Blanc Geitenkaas Fenegriek

Global Cheese Awards Engeland

Reguliere Geitenkaas met toevoegingen

  Polderkaas Blanc Geitenkaas Fenegriek

Global Cheese Awards Engeland

Beste Biologische Kaas

  Biologische Koekaas Groene Pesto

Het maken van een kopie door middel van fotokopie, printscreen, of enige andere duplicatie van onze website of delen daarvan is verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Kaasmakerij Henri Willig