Hele kazen

Kunt u ook geen genoeg krijgen van onze kazen? Dat begrijpen wij van de Henri Willig cheese family natuurlijk helemaal! Daarom hebben wij naast baby kaasjes ook hele kazen in het assortiment. De Henri Willig hele kazen of kaaswielen zoals wij ze noemen wegen per stuk ongeveer 4,5 kilogram en zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. 

Lees meer >
Type kaasJonge kaas
Type kaasJonge kaas
Biologisch Type kaasJonge kaas
Type kaasJonge kaas
Type kaasBelegen kaas
Type kaasOude kaas
Type kaasOude kaas
Type kaasBelegen kaas
Biologisch Type kaasJonge kaas
Type kaasJonge kaas
Type kaasOude kaas
Type kaasBelegen kaas
Bekijk nog 12 producten

Kaaswielen in veel verschillende smaken

Henri Willig heeft veel verschillende kaaswielen in het assortiment. Zoals eerder gezegd zijn er een aantal kleinere kazen verkrijgbaar als kaaswiel, maar er zijn ook een aantal unieke smaken beschikbaar. Denk bijvoorbeeld eens aan ons kaaswiel van koemelk met knoflook of het kaaswiel met ui en brandnetel. Daarnaast hebben we een grote selectie met biologische kaaswielen van verschillende melksoorten en met verschillende smaken, zodat er voor iedereen iets bij zit.

Rembrandt

Het jaar 2019 is uitgeroepen als hét jaar van Rembrandt en de Gouden Eeuw. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Henri Willig een kaaswiel ontwikkeld: een prachtige geitenkaas van de beste kwalitatieve pure Hollandse geitenmelk. Bovendien heeft de kaas een bijzondere Rembrandt opdruk gekregen.

Selectie van favorieten van de familie Willig

Dat kaas gemaakt is om te delen weet de familie Willig maar al te best. Samen aan de keukentafel genieten zij vaak met zijn allen van alle heerlijke smaken. Zo hebben zij ook ieder hun eigen favoriet ontwikkeld, welke verkrijgbaar zijn voor u in kaaswielen van acht kilogram. Hierdoor is een bijzondere selectie van vijf verschillende kazen ontstaan. De favoriet van Henri Willig zelf is de met een award bekroonde Glorious Goat kaas. Deze kaas is romig en vol van smaak met een pikante hint. De smaak van dit kaaswiel komt goed tot zijn recht met een lichtzoete witte wijn en een zoete dipsaus.

Pure Perfection is de favoriet van Henri's vrouw Riet. Zij heeft een rijke koekaas uitgezocht met een sterk karakter en zoutkristallen. Deze kaas is heerlijk op een warm stokbroodje of op de borrelplank. De drie zoons van Henri en Riet hebben ieder ook hun favoriet uitgezocht. Wiebe - die op dit moment het familiebedrijf leidt - koos de Pure Gold kaas. Deze kaas is gerijpt voor meerdere maanden waardoor hij een intense smaak heeft met zoete ondertoon. Pure Gold is met prijzen bekroond, waardoor het een gouden smaakervaring is die je niet snel zult vergeten.

Wiebes broers Martin en Jacob kozen voor de Tremendous Truffelkaas en de Sublime Sheep. Het truffel kaaswiel is verrijkt met verse zomertruffels en heeft een paas maanden natuurlijk gerijpt op houten planken. De Sublime Sheep kaas is een zeldzame Nederlandse schapenkaas met pikante smaak, die zich goed laat smaken op de kaasplank bij een rode wijn of port.

Hoe eet ik een kaaswiel?

Als u na het plaatsen van uw kaasbestelling uw Henri Willig kaaswiel ontvangt, is de kaas gehuld in een plastic vacuüm. Deze dient van de kaas afgehaald te worden. Omdat wij ons voor kunnen stellen dat u niet een heel kaaswiel in een keer zal opeten, raden wij u aan om de kaas in stukken te snijden. Met een groot Hollands kaasmes kunt u, afhankelijk van de grootte en het gewicht dat u wilt snijden, de kaas in punten of platte stukken snijden. Om het snijden makkelijker te maken, kunt u de kaas het beste eerst dertig minuten tot een uur uit de koelkast halen om hem op kamertemperatuur te laten komen. 

Vervolgens kunt u aan de slag met de kaasstukken! Het verwerken van Henri Willig kaas in gerechten of 'gewoon' op brood kan op verschillende manieren. Met onze kaasschaven kunnen alle kazen makkelijk in plakjes worden geschaafd, of in snippers voor op carpaccio of door een lekkere salade. Wist u dat het blad van onze Milano kaasschaaf licht buigbaar is, waardoor u zelf kunt kiezen hoe dik u de plakjes wilt hebben?

Daarnaast kan de kaas natuurlijk geraspt worden voor door bijvoorbeeld heerlijke pasta's of op de pizza. Met de Trio Formaggio kaasrasp raspt u de kaas in een handomdraai fijn, grof of in snippers. Verder kan de kaas natuurlijk in mooie blokjes of kleine puntstukjes worden gesneden voor op de kaasplank.

Hoe bewaar ik mijn kaaswiel?

Een Henri Willig kaaswiel moet luchtdicht worden verpakt en worden bewaard in de koelkast. Na het openen en aansnijden van het wiel moet hij gekoeld worden bewaard tussen vier en zeven graden celsius. Het is beter om de kaas niet in te vriezen, omdat dit ten koste zal gaan van de smaak. Als u uw kaaswiel in stukken heeft gesneden, kunnen de stukken het beste in vetvrij papier worden gewikkeld en vervolgens in een Tupperware bak in de koelkast worden geplaatst. Op die manier blijft de kaas zo lang als mogelijk lekker.

Product filters
Melksoort
Biologisch
Type kaas
Vorm
Prijs

 – 

  • ‎€69.95
  • ‎€173.95