Hele kazen

Kun je ook geen genoeg krijgen van onze kazen? Dat begrijpen wij van de Henri Willig cheese family natuurlijk helemaal! Daarom hebben wij naast baby kaasjes ook hele kazen in het assortiment. De Henri Willig hele kazen of kaaswielen wegen per stuk ongeveer 4,5 kilogram en zijn verkrijgbaar in verschillende varianten.

Lees meer >
Type kaasJonge kaas
Type kaasBelegen kaas
Type kaasJonge kaas
Type kaasJonge kaas
79,95
(Incl. btw)
Type kaasBelegen kaas
Type kaasJonge kaas
Type kaasJonge kaas
Type kaasJonge kaas
Type kaasJonge kaas
Type kaasJonge kaas
Biologisch Type kaasJonge kaas
Bekijk nog 12 producten

Ontdek onze hele kazen

Bij Henri Willig geloven we dat een hele kaas kopen (van ongeveer 4,5 kilo) een bijzondere ervaring is. Het is als het ontdekken van overheerlijke smaken en texturen. Onze hele kazen zijn met liefde en vakmanschap bereid. We bieden een breed assortiment aan kaas om aan elke voorkeur te voldoen. Van zachte en romige kazen tot pittige en gerijpte smaken en van geitenkaas of schapenkaas tot aan overheerlijke koekaas, er is voor elk wat wils. Laat je verleiden door de rijke aroma's en de unieke karakteristieken van onze kazen.

Rembrandt

Het jaar 2019 is uitgeroepen als hét jaar van Rembrandt en de Gouden Eeuw. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Henri Willig een kaaswiel ontwikkeld: een prachtige geitenkaas van de beste kwalitatieve pure Hollandse geitenmelk. Bovendien heeft de kaas een bijzondere Rembrandt opdruk gekregen.

Selectie van favorieten van de familie Willig

Dat kaas gemaakt is om te delen weet de familie Willig maar al te best. Samen aan de keukentafel genieten zij vaak met zijn allen van alle heerlijke smaken. Zo hebben zij ook ieder hun eigen favoriet ontwikkeld, welke verkrijgbaar zijn voor u in kaaswielen van acht kilogram. Hierdoor is een bijzondere selectie van vijf verschillende kazen ontstaan. De favoriet van Henri Willig zelf is de met een award bekroonde Glorious Goat kaas. Deze kaas is romig en vol van smaak met een pikante hint. De smaak van dit kaaswiel komt goed tot zijn recht met een lichtzoete witte wijn en een zoete dipsaus.

Pure Perfection is de favoriete hele kaas van Henri's vrouw Riet. Zij heeft een rijke koekaas uitgezocht met een sterk karakter en zoutkristallen. Deze kaas is heerlijk op een warm stokbroodje of op de borrelplank. De drie zoons van Henri en Riet hebben ieder ook hun favoriete hele kaas uitgezocht. Wiebe - die op dit moment het familiebedrijf leidt - koos de Pure Gold kaas. Deze kaas is gerijpt voor meerdere maanden waardoor hij een intense smaak heeft met zoete ondertoon. Pure Gold is met prijzen bekroond, waardoor het een gouden smaakervaring is die je niet snel zult vergeten.

Wiebes broers Martin en Jacob kozen voor de Tremendous Truffelkaas en de Sublime Sheep. De truffel hele kaas is verrijkt met verse zomertruffels en heeft een paas maanden natuurlijk gerijpt op houten planken. De Sublime Sheep kaas is een zeldzame Nederlandse schapenkaas met pikante smaak, die zich goed laat smaken op de kaasplank bij een rode wijn of port.

Hoe eet ik een hele kaas (kaaswiel)?

Als je na het plaatsen van je kaasbestelling jouw Henri Willig kaaswiel ontvangt, is de hele kaas gehuld in een plastic vacuüm. Deze kun je van de kaas afhalen. Omdat wij ons voor kunnen stellen dat je niet een hele kaas in één keer zal opeten, kun je de kaas in stukken snijden. Met een groot Hollands kaasmes kun je de kaas in punten of platte stukken snijden. Om het snijden makkelijker te maken, kun je de kaas het beste eerst dertig minuten tot een uur uit de koelkast halen om hem op kamertemperatuur te laten komen. Hierna kun je aan de slag met de kaasstukken en genieten van Henri Willig kaas in jouw gerechten! 

Hoe bewaar ik mijn kaaswiel?

Een hele Henri Willig kaas moet luchtdicht worden verpakt en worden bewaard in de koelkast. Na het openen en aansnijden van het kaaswiel moet hij gekoeld worden bewaard tussen vier en zeven graden celsius. Het is beter om de hele kaas niet in te vriezen, omdat de smaak hierdoor minder wordt. Als je jouw hele kaas in stukken hebt gesneden, kunnen de stukken het beste in vetvrij papier worden gewikkeld en vervolgens in een Tupperware bak in de koelkast worden geplaatst. Op deze manier blijft de kaas het langst lekker!

Bestel eenvoudig online

Bij Henri Willig streven we ernaar om het proces van het kopen van een hele kaas zo gemakkelijk mogelijk te maken. Online kun je bij ons eenvoudig je favoriete kaas vinden en bestellen. Met slechts een paar klikken heb je een hele kaas van Henri Willig bij je thuis. We verpakken de kaas zorgvuldig en bezorgen deze rechtstreeks bij je voordeur, zodat je snel kunt genieten van de verrukkelijke smaken.

Product filters
Melksoort
Biologisch
Type kaas
Vorm
Prijs

 – 

  • ‎€69.95
  • ‎€173.95