Geitenkaas

Henri Willig was een van de eersten die ontdekte dat Goudse Kaas ook van geitenmelk gemaakt kon worden. Tegenwoordig is Goudse geitenkaas niet meer weg te denken uit ons assortiment van heerlijke kazen. Onze geitenkaas heeft een zeer zachte smaak en is bijvoorbeeld lekker in combinatie met een goed glas port.

Lees meer >
Type kaasJonge kaas
Type kaasBelegen kaas
16,95
(Incl. btw)
Type kaasOude kaas
15,95
(Incl. btw)
Type kaasJonge kaas
Gift set - Extra old cheese - cow / goat / sheep
Besparing 6%
Type kaasBelegen kaas
Type kaasOude kaas
119,95
(Incl. btw)
Type kaasJonge kaas
Biologisch Type kaasJonge kaas
Type kaasJonge kaas
Bekijk nog 7 producten

Een verscheidenheid aan geitenkazen

Net zoals schapenkaas en koekaas is geitenkaas verkrijgbaar in verschillende soorten, elk met zijn eigen kenmerken. De een houdt meer van een jonge geitenkaas met een romige smaak, terwijl de ander misschien de voorkeur geeft aan een iets sterker smakende belegen geitenkaas of een heerlijke oude geitenkaas.

De natuurlijke witte kleur van geitenkaas

Geitenkazen hebben een kenmerkende witte kleur. Dit komt doordat geiten caroteen omzetten in vitamine A, waardoor de gele kleurstof niet in het product terechtkomt, in tegenstelling tot koekaas die wel een gele kleur heeft.

Gezondheidsaspecten van Geitenkaas

Een veelgestelde vraag is of geitenkaas gezond is. Dit type kaas bevat vitamine A, B1, B2, B6, B11, B12 en D. Naast vitamines bevat geitenkaas van nature ook andere belangrijke stoffen zoals kalium, calcium en fosfor. Ook is geitenkaas iets makkelijker te verteren dan kaas gemaakt van koemelk, doordat het kleinere vetbolletjes bevat. Wat betreft cholesterol zijn geitenkaas, schapenkaas en 'gewone' kaas vergelijkbaar. Sterker nog, geitenmelk bevat zelfs iets meer cholesterol dan koemelk. Als je op zoek bent naar een minder vette variant, raden we je aan om te kiezen voor een magere geitenkaas.

Ontdek geitenkaas bij Henri Willig

Of je nu op zoek bent naar een romige jonge geitenkaas of een krachtig smakende oude variant, bij Henri Willig hebben we voor elke kaasliefhebber iets lekkers. Laat je verrassen door de diversiteit en kwaliteit van onze geitenkazen en maak van elke maaltijd een culinair feestje. Kom naar een van onze Henri Willig kaaswinkels en proef de smaak van onze overheerlijke kaas

Product filters
Melksoort
Biologisch
Type kaas
Vorm
Prijs

 – 

  • ‎€12.95
  • ‎€139.95