Geitenkaas

Henri Willig was één van de eersten die ontdekte dat Goudse Kaas ook van geitenmelk gemaakt kon worden. Tegenwoordig is Goudse geitenkaas niet meer weg te denken uit het assortiment kazen. Onze geitenkaas heeft een zeer zachte smaak en is bijvoorbeeld lekker in combinatie met een goed glas port. 

Lees meer >
13,95
(Incl. btw)
Type kaasJonge kaas
13,95
(Incl. btw)
Type kaasJonge kaas
Type kaasJonge kaas
14,95
(Incl. btw)
Type kaasJonge kaas
Type kaasBelegen kaas
15,95
(Incl. btw)
Type kaasBelegen kaas
15,95
(Incl. btw)
Type kaasOude kaas
15,95
(Incl. btw)
Type kaasJonge kaas
Biologisch Type kaasJonge kaas
Type kaasOude kaas
Gift set - Extra old cheese - cow / goat / sheep
Besparing 15%
103,95
(Incl. btw)
Type kaasJonge kaas
Bekijk nog 5 producten

Net zoals schapenkaas en koekaas is de geitenkaas ook verkrijgbaar in verschillende soorten, met ieder zijn eigen kenmerken. De een houdt meer van jonge geitenkaas met een romige smaak, de ander prefereert een iets sterker smakende belegen geitenkaas of een heerlijke oude geitenkaas.

Geitenkaas heeft een witte kleur. Dit komt omdat geiten caroteen omzetten in vitamine A. Hierdoor komt de gele kleurstof niet in de kaas terecht in tegenstelling tot koekaas die wel een gele kleur heeft.

Geitenkaas gezond

Is geitenkaas gezond? Een veelgestelde vraag. Geitenkaas bevat vitamine A, B1, B2, B6, B11, B12 en D. Naast vitamines bevat geitenkaas van nature ook een aantal andere belangrijke stoffen zoals kalium, calcium en fosfor. Ook is het iets makkelijker te verteren dan koekaas doordat het kleinere vetbolletjes bevat. Gekeken naar cholesterol zijn geitenkaas, schapenkaas en 'gewone' kaas (koekaas) vergelijkbaar. Geitenmelk bevat zelfs iets meer cholesterol dan koemelk. Verse geitenkaas bevat het minst aantal vetten. Ben je op zoek naar een minder vette kaas, kies dan voor een magere variant geitenkaas.

Geitenkaas zwanger

Mag je geitenkaas eten als je zwanger bent? Geitenkaas kan onderverdeeld worden in twee soorten geitenkaas: harde geitenkaas en zachte geitenkazen. Er zit een groot verschil tussen deze twee varianten.

Harde geitenkaas

Harde geitenkaas bevat weinig vocht en wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk. Omdat de melk gepasteuriseerd is, is harde geitenkaas veilig om te eten tijdens een zwangerschap.

Zachte geitenkaas

Verse zachte geitenkaas daarentegen wordt soms gemaakt van rauwe melk en is daarom niet altijd veilig om te eten voor zwangere vrouwen. Als op de verpakking van deze zachte kaas 'au lait cru' of 'rauwe melk' staat kun je geitenkaas tijdens zwangerschap beter links laten liggen. Deze kan een listeria bacterie bevatten die gevaarlijk is voor ongeboren baby's. Mocht je per ongeluk zachte geitenkaas gegeten hebben hoef je je niet direct zorgen te maken. Indien je last krijgt van koorts, misselijkheid of diarree is het verstandig om contact op te nemen met een huisarts.

Product filters
Melksoort
Biologisch
Type kaas
Vorm
Prijs

 – 

  • ‎€13.95
  • ‎€123.95