Rookkaas

De Henri Willig rookkazen zijn een echte delicatesse. Rookkazen worden op een bijzondere manier gemaakt: eerst wordt een Goudse kaas of geitenkaas gesmolten en vervolgens gerookt op echt beukenhout in een rookoven. Hierdoor krijgt de kaas zijn traditionele smaak en ambachtelijke bruine korst. De rookkazen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten: met kruiden of pittige Spaanse jalapeño, maar ook gewoon naturel of van geitenmelk. Geniet van de heerlijke Henri Willig rookkaas in een frisse salade of bijvoorbeeld bij geroosterde aubergines!
Lees meer >
10,95
(Incl. btw)
Type kaasRookkaas
Type kaasRookkaas
Type kaasRookkaas
Besparing 12%
32,85 28,95
(Incl. btw)
Type kaasRookkaas
Ambachtelijk korstje
Een vraag die de Henri Willig cheese family vaak krijgt is of het bruine korstje of laagje van de rookkaas gegeten kan worden. Het antwoord is simpel: u kunt het korstje van de rookkaas eten. Rookkaas krijgt het bruine randje om de kaas doordat deze gerookt wordt op echt beukenhout. Het korstje is daardoor vol van smaak.

Crackers van rookkaas
Wist je dat je van rookkaas crackers kunt maken? Omdat rookkaas laag in koolhydraten is, is het recept voor crackers van rookkaas populair. Bovendien is het recept ook nog eens simpel! Eerst moeten plakjes van de Henri Willig rookkaas worden geschaafd met een kaasschaaf. Daarna moeten de plakjes een voor een in worden gepakt in bakpapier. Binnen anderhalve minuut bakt u ze vervolgens krokant in een magnetron op 1000 Watt. U kunt de rookkaas crackers met werkelijk van alles beleggen. Onze favoriet is met een eitje en Henri Willig Mayonaise.