Kaas accessoires

Met de ambachtelijke Hollandse kazen, die door Henri Willig sinds 1974 worden geproduceerd in eigen kaasmakerijen in Katwoude en Heerenveen, kunnen tal van heerlijke gerechten worden gemaakt. Ook op de kaasplank is de Henri Willig kaas lekker in blokjes, in plakjes of geraspt. Maar hoe zorg je ervoor dat de kaas het best tot zijn recht komt? Juist, met onze kaas accessoires!
Lees meer >
Video
 (5)
12,95
(Incl. btw)
25,95
(Incl. btw)
39,95
(Incl. btw)
17,95
(Incl. btw)
12,95
(Incl. btw)
13,95
(Incl. btw)
13,95
(Incl. btw)
10,95
(Incl. btw)
26,95
(Incl. btw)
MerkModern
20,95
(Incl. btw)
Bekijk nog 12 producten
Hoe maak ik Henri Willig kaas klaar om te eten?
Als u na het plaatsen van uw kaasbestelling uw kaas ontvangt, is de kaas gehuld in de opvallende, felgekleurde verpakking of een mooi doosje. Deze dienen van de kaas afgehaald te worden.

Omdat onze kazen de wereld rondreizen hebben zij een speciale waxlaag. Deze laag beschermt de kazen tegen invloeden van buitenaf. Met een kaasschaaf kan deze waxlaag – die niet gegeten kan worden – gemakkelijk worden verwijderd. Henri Willig heeft drie verschillende kaasschaven in het assortiment: de non-stick vaatwasbestendige Milano kaasschaaf met strak design en ergonomisch handvat, de roestvrijstalen kaasschaaf met houten handvat en de klassieke kaasschaaf met Delfts Blauw porseleinen handvat. Zodra de waxlaag van de kaas is verwijderd, is hij ready to eat!

Op welke manieren kan ik mijn kaas eten?
Het verwerken van Henri Willig kaas in gerechten of ‘gewoon’ op brood kan op verschillende manieren. Ook hier komt ons kaasgereedschap bij van pas! Met de kaasschaven kunnen alle kazen makkelijk in plakjes worden geschaafd, of in snippers voor op carpaccio of door een lekkere salade. Wist u dat het blad van de Milano kaasschaaf licht buigbaar is, waardoor u zelf kunt kiezen hoe dik u de plakjes of snippers kaas wilt hebben?

Voor op de kaasplank kunnen de kazen in mooie blokjes of stukjes worden gesneden met bijvoorbeeld het Hollandse kaasmes of het cheesy gele kaasmesje. Snijd voor een leuke variatie de kaas bijvoorbeeld een keer in puntjes in plaats van in blokjes. Kaasblokjes kunt u in een gerecht gebruiken, maar natuurlijk ook direct opdienen. Bij uw favoriete Hollandse Henri Willig kaas horen uiteraard Hollandse kaasprikkers uit ons kaasprikkers set, zodat het serveren van de kaas extra leuk wordt.

Henri Willig kaas is door de romige textuur uitermate geschikt voor bij pasta’s of op pizza’s. Niets maakt een gerecht immers zo compleet als vers geraspte kaas! Met de Trio Formaggio kaasrasp raspt u de kaas in een handomdraai fijn, grof of in snippers. Met onze traditionele handschaven raspt u ook simpel uw kaas voor over gerechten. De Milano kaasrasp is non-stick, waardoor geraspte kaas niet blijft plakken aan het blad!

Naast kaas schaven en snijden kunt u kaas ook krullen met de kaaskruller van Henri Willig. Vooral belegen kazen laten zich goed krullen. Door de kaas op de kruller te plaatsen en vervolgens het mes rond te draaien schaaf je flinterdunne kaaskrullen van de belegen kaasjes. Zo kunt u optimaal genieten van de authentieke smaak.

Hoe dien ik mijn kaas leuk op?
Om uw kaas mooi op te dienen heeft Henri Willig een aantal prachtige houten kaasplanken. Deze fraai afgewerkte, rustiek eikenhouten planken laten uw kaas en andere tapas perfect uitkomen. De kaasplanken zijn verkrijgbaar in verschillende, handzame formaten. U maakt uw feestelijke kaasplank helemaal af met de heerlijke kaasdipjes en verschillende smaken mosterd van Henri Willig. Ook de vijgenbroodjes en hartige kaassnacks passen perfect op een kaasplank. Met de kaasprikkers uit het kaasprikkers set kunnen u en uw gasten makkelijk van het lekkers smullen. Heeft u hulp nodig bij het bereiden van de perfecte kaasplank? Wij bieden ook complete online kaas proeverijen aan!

Bent u net zo’n fan van kaasfonduen als dat wij dat zijn? Kijk dan eens naar onze kaas ovenschaal. Met deze kleine ovenschaal tovert u makkelijk elke Henri Willig babykaas om in vloeibaar goud. Het onderstel van de ovenschaal met het waxinelichtje houdt de kaas lekker lang warm en vloeibaar. Je borrel of diner worden een feest met deze ovenschaal. Bake it easy!

Kaasgereedschap on the go
Onderweg of op vakantie? Ook daarvoor hebben wij geschikt Henri Willig kaas gereedschap! Met de mini kaasschaaf en mini kaasrasp met houten- of porseleinen handvat met Delfts Blauwe versiering bent u ook onderweg verzekerd van vers geraspte of geschaafde kaas. Bovendien zijn alle Henri Willig kaasschaven en kaasraspen verkrijgbaar in een geschenkset, waardoor deze leuk zijn om cadeau te geven aan kaasliefhebbers!
Product filters
Kaasgereedschap
Prijs

 – 

  • ‎€2
  • ‎€39.95