Erkenning die ons trots maakt!

Door: Henri Willig
18 mei 2023
± 2 minuten

Henri Willig is niet alleen een kaasbedrijf, maar is ook een familiebedrijf. In 1974 opgericht door Henri Willig en zijn vrouw Riet, is het bedrijf naar de volgende generatie doorgegeven en wordt het nu geleid door één van zijn zonen, namelijk Wiebe Willig. Ook de andere 2 zonen, Jacob en Martin, en een aantal kleinkinderen zijn actief binnen het bedrijf.

 

Ondanks dat het bedrijf steeds groter gegroeid is en inmiddels tot ver over de Nederlandse landsgrenzen heen actief is, blijft Henri Willig trouw aan de basiswaarden van het familiebedrijf. We weten waar we voor gaan en waar we voor staan. En vooral onze gastvrijheid, kwalitatieve en authentieke productiemethoden staan aan de basis van het succes. De familie Willig is nauw betrokken bij elk aspect van het bedrijf, van de boerderij, de kaasmakerij tot de marketing en distributie van de producten.

Het verhaal van Henri Willig wordt dagelijks met veel plezier en enthousiasme aan de vele bezoekers verteld en we maken hen graag deel van onze groeiende ‘Cheese family’.  Dankzij ons enthousiasme en onze toewijding hebben we inmiddels wereldwijd een trouwe aanhang van Henri Willig kaasliefhebbers.

Onze inzet voor kwaliteit en traditie is duidelijk zichtbaar in elke kaas die wij produceren. Elke kaas wordt met de grootste zorg en aandacht voor detail gemaakt, met alleen de beste ingrediënten en volgens traditionele Nederlandse kaasmaaktechnieken die al generaties lang worden doorgegeven.

Daarom zijn wij erg trots op onze producten en de prijzen die wij hebben ontvangen voor de uitzonderlijke kwaliteit en smaak. Bij Henri Willig geloven we dat kaas niet zomaar voedsel is, maar een kunstwerk. Daarom streven wij ernaar om kazen te maken die niet alleen lekker zijn, maar ook mooi om naar te kijken en van te genieten.

Wij vinden het dan ook fantastisch dat Henri Willig Kaas is geselecteerd als finalist voor zowel de NIMA Awards als de verkiezing 'Ondernemer van het jaar Noord Holland'. Hierin zien wij erkenning van ons streven naar kwaliteit, innovatie en uitmuntendheid in de kaasmakerij en al onze medewerkers.

 

Krijg je trek van dit artikel?

Bekijk hieronder de heerlijke recepten van Henri Willig.

Snelle flatbread pizza maken uit de oven

1 pers
20 min

Deze heerlijke snelle pizza's van @CookingQueensNL zet je in een handomdraai op tafel. En met snel bedoelen we echt super snel! Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer de flatbread in met pesto. Strooi de geraspte kaas royaal over de flatbread. Wij gebruikten knoflookkaas en jonge geitenkaas, maar iedere combinatie is natuurlijk mogelijk. Halveer de tomaatjes en verdeel deze over de flatbread. Eindig met een dun laagje kaas. Leg de pizza op het rooster van de oven en bak in 8 tot 10 minuten af. Wanneer de kaas gesmolten is kan de pizza uit de oven. Garneer met wat blaadjes basilicum. Eet smakelijk!

Zelf een broodje met pulled chicken maken

1 pers
120 min

Evelien van @GezelligeRecepten maakte het recept voor deze heerlijke pistolets met pulled chicken en Goudse kaas. Deze broodjes zijn heerlijk tijdens de lunch en laten zich ook goed smaken bij de borrel.  Bak de kippendijen aan in een braadpan met 2 eetlepels neutrale olie. Haal de kip uit de pan en zet even weg. Bak de ui, knoflook en tomatenpuree 2 minuten aan. De kippendijen gaan nu weer terug in de pan. Het vuur zet je nu ook lager. Meng alle overige ingrediënten in een bakje en doe dit in de pan erbij. Doe de deksel op de pan en na ongeveer een uurtje vallen de kippendijen uit elkaar. Roer dan alles goed door en je pulled chicken is klaar. Snijd een pistolet door midden en beleg met plakjes Goudse kaas. Doe hier de pulled chicken op en strooi er nog wat geraspte kaas overheen. Zet voor 8 tot 10 minuten in de oven of haal de broodjes uit de oven als de kaas is gesmolten.