Creatieve kaasmaker

Henri Willig is ooit op kleine schaal begonnen met kaasmaken. Hij maakte zijn smakelijke kazen volgens Gouda receptuur en gebruikte nog geen extra smaken of toevoegingen. Toen dat goed uitpakte en de heerlijke Henri Willig kazen een begrip werden, wilde Henri meer. Er kwam ruimte voor een groter assortiment. Allereerst werden klassieke kaassmaken, zoals komijnekaas of kaas met kruiden ontwikkeld. Later kwamen daar meer exotische smaken bij zoals groene pesto, lavendel en kokos, om maar een paar varianten te noemen.  

Bij Henri Willig weten we dat consumenten graag gevarieerd eten. De meeste mensen eten niet graag  iedere dag hetzelfde broodje of dezelfde maaltijd. En met onze Henri Willig kaas is dat ook niet nodig. Met onze innovatieve kaassmaken tover je iedere keer weer een verrassend gerecht op tafel. Of het nu voor ontbijt, lunch, diner of tijdens de borrel is.  

Kaas en bier geeft plezier!

Over tijdens de borrel gesproken. Wij zijn van mening dat bier en kaas altijd een geslaagde combinatie is. Creatief en innovatief als Henri Willig is hebben we met een restproduct van het maken van kaas ons eigen Henri Willig bier ontwikkeld. Hoe leuk is dat!  

Bij het maken van kaas gebruik je namelijk maar zo’n 1/10e van de melk. Met het restproduct, genaamd de wei, kun je allerlei lekkere dingen maken. Daarom hebben we onze wei onder andere verwerkt in onze eigen speciaal bieren. Dit past ook mooi bij ons streven om zo circulair mogelijk te werken. 

En om het nog leuker te maken. Hebben we, als innovatief bedrijf, geprobeerd om met één van de speciaal bieren bierkaas te maken. Onze kaasmakers vinden het altijd een uitdaging om nieuwe smaken te ontwikkelen. En uiteraard is het gelukt! Met veel plezier kunnen we melden dat we vanaf 21 maart 2022 tijdelijk bierkaas in ons assortiment hebben. Maar let op, het is wel echt een Limited Edition, dus wees er snel bij want op = op.  

Unieke combinaties 

Het spreekwoord luidt: ‘over smaak valt niet te twisten’ en dat is ook zo. Smaken verschillen nu eenmaal. Gelukkig hebben wij zo’n uitgebreid assortiment dat iedereen bij ons wel iets lekkers kan vinden. En soms moet je jezelf ook laten verrassen. Wist je namelijk al dat chocolade heel goed te combineren is met kaas? Omdat chocolade wat aards van smaak kan zijn, nootachtig en soms zelfs fruitig, gaat dit heel lekker samen met onze kaas. Wij hebben vanaf deze maand dan ook nieuwe chocolade in ons assortiment die onze kazen mooi complementeert.  

En nee, we hebben er geen chocoladekaas gemaakt, maar deze twee iconen passen verrassend goed bij elkaar. Zeker het proberen waard. 

Blijf op de hoogte!

Als wij nieuwe producten toevoegen aan ons assortiment vinden wij het natuurlijk ook leuk om dit met onze fans te delen. Daarom besteden we hier in onze nieuwsbrief altijd aandacht aan. Het is sowieso een aanrader om je aan te melden voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven van alle ontwikkelingen. De ene keer houden we je dan op de hoogte over onze nieuwe producten of delen we een nieuw recept en een andere keer zullen we trots vertellen over de opening van een nieuwe winkel. Wees welkom bij Henri Willig, The Cheese Family. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief!