Alles wat je moet weten over geitenkaas eten tijdens je zwangerschap

Door: Henri Willig
12 nov 2023
± 2 minuten

Zwangerschap is een tijd van vreugde, verwachting en veel zorg rond voeding. Een veelgestelde vraag is of het veilig is om geitenkaas te consumeren tijdens deze bijzondere periode. Laten we eens dieper ingaan op de geitenkazen van Henri Willig en hoe deze zich verhouden tot zwangerschapsvoeding.

Harde versus zachte geitenkaas

Geitenkaas kan worden onderverdeeld in twee soorten: harde geitenkaas en zachte geitenkazen. Het belangrijkste onderscheid tussen deze twee is de gebruikte melk en het vochtgehalte in de kaas.

Harde geitenkaas:

Harde geitenkaas van Henri Willig wordt gemaakt van gepasteuriseerde melk en bevat weinig vocht. Dankzij het pasteurisatieproces is deze geitenkaas veilig om te consumeren als je zwanger bent. Alle geitenkazen van Henri Willig zijn harde geitenkazen en worden gemaakt volgens Gouda receptuur! Zo geniet je tijdens je zwangerschap zonder zorgen van onze geitenkaas.

Zachte geitenkaas:

Aan de andere kant worden zachte kazen soms gemaakt van rauwe melk en kunnen daarom een risico vormen voor zwangere vrouwen. Als op de verpakking 'au lait cru' of 'rauwe melk' staat, is het raadzaam deze te vermijden, aangezien deze kazen een listeriabacterie kunnen bevatten die gevaarlijk is voor ongeboren baby's.

Hoe wordt Henri Willig geitenkaas gemaakt?

Het proces van het maken van geitenkaas bij Henri Willig begint met hoogwaardige, gepasteuriseerde melk. Het pasteuriseren van de melk helpt schadelijke bacteriën te doden, waardoor de geitenkaas veilig is voor consumptie, zelfs tijdens de zwangerschap.

Is geitenkaas goed voor je?

Geitenkaas is een uitstekende bron van essentiële voedingsstoffen zoals calcium, eiwitten en vitamine B. Geitenkaas is ook makkelijker te verteren dan koekaas, wat een voordeel kan zijn als je last hebt van zwangerschapsgerelateerde indigestie.

Geitenkaas tijdens je zwangerschap

Het consumeren van geitenkaas tijdens je zwangerschap kan veilig en voedzaam zijn, mits je kiest voor de harde geitenkaas varianten van Henri Willig. Met onze uitgebreide selectie van gepasteuriseerde geitenkazen, biedt Henri Willig een smakelijke en gezonde optie voor aanstaande moeders.

Bekijk het assortiment geitenkazen van Henri Willig en geniet zonder zorgen van de heerlijke smaken tijdens je zwangerschap.

Bestel via onze webshop

16,95
(Incl. btw)

Krijg je trek van dit artikel?

Bekijk hieronder de heerlijke recepten van Henri Willig.

Snelle flatbread pizza maken uit de oven

1 pers
20 min

Deze heerlijke snelle pizza's van @CookingQueensNL zet je in een handomdraai op tafel. En met snel bedoelen we echt super snel! Verwarm de oven voor op 200 graden. Smeer de flatbread in met pesto. Strooi de geraspte kaas royaal over de flatbread. Wij gebruikten knoflookkaas en jonge geitenkaas, maar iedere combinatie is natuurlijk mogelijk. Halveer de tomaatjes en verdeel deze over de flatbread. Eindig met een dun laagje kaas. Leg de pizza op het rooster van de oven en bak in 8 tot 10 minuten af. Wanneer de kaas gesmolten is kan de pizza uit de oven. Garneer met wat blaadjes basilicum. Eet smakelijk!

Zelf kaasfondue met geitenkaas maken

2 pers
40 min

Geitenkaasfondue smaakvol en bijzonder!  Kaasfondue is toch één van de mooie dingen in het leven. En die heeft door het gebruik van geitenkazen een goede upgrade gekregen door @courgetticonfetti! Wat een grandioos recept.  Recept: - Kneus de teentjes knoflook en wrijf ze over de bodem van de fonduepan. - Zet de fonduepan aan en verwarm rustig de witte wijn. - Rasp ondertussen beide kazen. - Voeg, zodra de wijn warm is, steeds een beetje geraspte kaas toe aan de pan en blijf regelmatig roeren. Herhaal dit totdat alle kaas op is. Het duurt eventjes tot alle kaas is gesmolten! - Meng de maizena met een beetje water zodat het een dik papje wordt. Roer dit door de kaasfondue heen en laat het nog 5 minuutjes indikken terwijl je regelmatig blijft roeren. - Klaar!  Serveer met diverse lekkere dingen om in de fondue te dippen, bijvoorbeeld: - Lekker brood, crackertjes, soepstengels - Rauwkost: bloemkool, wortels, radijsjes, paprika.  Maak er jouw eigen feestje van!