Op reis met Henri Willig

21 juni is de start van de zomer ieder jaar weer een feit. Voor velen betekent dit zoveel mogelijk buiten zijn. En dan denken we al snel aan dagjes weg en vakanties.   

We hopen op lange warme zomeravonden en veel gezellige momenten met vrienden en familie. Onze kaas is gemaakt om te delen, dus bij onze cheese family komt er dan steevast een goedgevulde kaasplank tevoorschijn.  

Want of je nu op vakantie gaat met caravan naar Italië of je zit iedere vrijdag in de achtertuin te genieten van een ‘VrijMiBo’, een smakelijke kaasplank past er altijd bij.  En dat komt mede door het feit dat onze kaas heel makkelijk mee op reis gaat.  

Wist je dat... 

…veel van onze trouwe fans in het buitenland wonen? Zij zijn ooit als toerist bij ons langsgekomen in een van de winkels, of op onze kaasboerderijen. En zij zijn daar zo enthousiast geworden over onze kaas dat ze tegenwoordig ook online bestellen.  

Henri Willig staat garant voor de hoogste kwaliteit Nederlandse kaas, dus als zo’n kaaspakket dan bijvoorbeeld richting Israël, Malta, Zweden of Amerika gaat, dan willen we dat de producten goed arriveren. Daarom zijn onze ronde babykaasjes voorzien van een paraffine laag, die de kaas omsluit en beschermt tegen invloeden van buitenaf. En onze gesneden stukken zijn vacuüm verpakt.  

Mee op reis 

Tijdens een vakantieperiode kan de kaas gemakkelijk dagen onderweg zijn, zelfs een paar weken. Dus wanneer mensen onze winkel tijdens hun vakantie bezoeken, kunnen zij nog prima verder reizen met de kaas in de tas of koffer. Eenmaal thuis gaat de kaas de koelkast in, of wordt gelijk opgegeten.  

En als een toerist met onze kaas kan reizen, dan is het in Nederland dus ook geen enkel probleem om de kaas mee te nemen voor een picknick of een dagje op de boot.  Vergeet alleen niet om ook de kaasschaaf in te pakken!  

Sommige collega’s van ons, nemen altijd onze lekkere kaas mee als ze op vakantie gaan. En zelf heb ik bijvoorbeeld ieder jaar ook nog éxtra kaas mee richting Zuid-Frankrijk. Stel dat we autopech hebben, dan heb ik altijd een heerlijk Hollands kaasje om weg te geven als bedankje voor de geboden hulp.  

Staat kaas ook bovenaan jullie lijstje, als je op vakantie gaat? En zo ja, welke soort mag dan echt niet ontbreken in de koffer? Mocht het lastig zijn om te kiezen, dan nodig ik jullie uit om langs te komen in een van onze winkels. Daar kan volop geproefd worden van alle kazen zodat er een goede keuze kan worden gemaakt.  

Onze nieuwe seizoensmaak is trouwens de Tzatziki kaas! Hoe zomers willen we het hebben? Een authentieke Tzatziki bestaat uit romige volle yoghurt, knapperige komkommer, verse knoflook en een uitgebalanceerd kruidenmengsel. De yoghurt hebben we vervangen door onze kenmerkende vol romige 48+ kaas, waarin we de overige ingrediënten hebben samengebracht. Hierdoor is een heerlijke zomerse kaas met de herkenbare smaak van Tzatziki ontstaan.  

Een aanrader, fijne zomer! 

Bekijk ons assortiment