Op reis met Henri Willig

Door: Henri Willig
18 jul 2022
± 3 minuten

21 juni is de start van de zomer ieder jaar weer een feit. Voor velen betekent dit zoveel mogelijk buiten zijn. En dan denken we al snel aan dagjes weg en vakanties.   

We hopen op lange warme zomeravonden en veel gezellige momenten met vrienden en familie. Onze kaas is gemaakt om te delen, dus bij onze cheese family komt er dan steevast een goedgevulde kaasplank tevoorschijn.  

Want of je nu op vakantie gaat met caravan naar Italië of je zit iedere vrijdag in de achtertuin te genieten van een ‘VrijMiBo’, een smakelijke kaasplank past er altijd bij.  En dat komt mede door het feit dat onze kaas heel makkelijk mee op reis gaat.  

Wist je dat... 

…veel van onze trouwe fans in het buitenland wonen? Zij zijn ooit als toerist bij ons langsgekomen in een van de winkels, of op onze kaasboerderijen. En zij zijn daar zo enthousiast geworden over onze kaas dat ze tegenwoordig ook online bestellen.  

Henri Willig staat garant voor de hoogste kwaliteit Nederlandse kaas, dus als zo’n kaaspakket dan bijvoorbeeld richting Israël, Malta, Zweden of Amerika gaat, dan willen we dat de producten goed arriveren. Daarom zijn onze ronde babykaasjes voorzien van een paraffine laag, die de kaas omsluit en beschermt tegen invloeden van buitenaf. En onze gesneden stukken zijn vacuüm verpakt.  

Mee op reis 

Tijdens een vakantieperiode kan de kaas gemakkelijk dagen onderweg zijn, zelfs een paar weken. Dus wanneer mensen onze winkel tijdens hun vakantie bezoeken, kunnen zij nog prima verder reizen met de kaas in de tas of koffer. Eenmaal thuis gaat de kaas de koelkast in, of wordt gelijk opgegeten.  

En als een toerist met onze kaas kan reizen, dan is het in Nederland dus ook geen enkel probleem om de kaas mee te nemen voor een picknick of een dagje op de boot.  Vergeet alleen niet om ook de kaasschaaf in te pakken!  

Sommige collega’s van ons, nemen altijd onze lekkere kaas mee als ze op vakantie gaan. En zelf heb ik bijvoorbeeld ieder jaar ook nog éxtra kaas mee richting Zuid-Frankrijk. Stel dat we autopech hebben, dan heb ik altijd een heerlijk Hollands kaasje om weg te geven als bedankje voor de geboden hulp.  

Staat kaas ook bovenaan jullie lijstje, als je op vakantie gaat? En zo ja, welke soort mag dan echt niet ontbreken in de koffer? Mocht het lastig zijn om te kiezen, dan nodig ik jullie uit om langs te komen in een van onze winkels. Daar kan volop geproefd worden van alle kazen zodat er een goede keuze kan worden gemaakt.  

Onze nieuwe seizoensmaak is trouwens de Tzatziki kaas! Hoe zomers willen we het hebben? Een authentieke Tzatziki bestaat uit romige volle yoghurt, knapperige komkommer, verse knoflook en een uitgebalanceerd kruidenmengsel. De yoghurt hebben we vervangen door onze kenmerkende vol romige 48+ kaas, waarin we de overige ingrediënten hebben samengebracht. Hierdoor is een heerlijke zomerse kaas met de herkenbare smaak van Tzatziki ontstaan.  

Een aanrader, fijne zomer! 

Bekijk ons assortiment

Krijg je trek van dit artikel?

Bekijk hieronder de heerlijke recepten van Henri Willig.

Zelf een smokey BBQ cheeseburger maken

1 pers
30 min

Pel en plet 3 tenen knoflook. Breng een middelgrote pan water aan de kook en kook de teentjes knolook mee. Snijd de zoete aardappel in de lengte in 4 gelijke plakken. Kook de zoete aardappel plakjes in vijf minuten beetgaar en spoel ze af met koud water. Snijd de kaas, rode ui, komkommer en augurk. Grill de zoete aardappel aan één kant in op de barbecue of in een pan. Grill ook de burger. Haal de helft van de zoete aardappel plakjes en de hamburgers van de barbecue of uit de pan en leg ze met de gegrilde kant naar boven. Leg de plakjes kaas erop en bak opnieuw met de onderkant naar beneden op de barbecue of in de pan. Maak de hamburgers af door de spinazie op de kaas te leggen, daarop de burgers met kaas en daar bovenop de rest van de garnering. Bestrijk de zoete aardappel plakjes die je gebruikt voor de bovenkant van de cheeseburger met crème fraîche en leg ze bovenop de burger.

Zelf een Griekse salade met Tzatziki kaas maken

2 pers
15 min

Snijd de tomaten in stukjes en doe ze in grote schaal. Strooi zout over de tomaten en laat dit een kwartier intrekken. Snijd de ui in ringen en de komkommer in blokjes. Open ook de Tzatzikikaas en snijd deze in stukjes. Voeg de ui en komkommer bij de tomaten. Maak de dressing in een aparte kom met de olijfolie, het azijn en het water. Roer goed door en meng daarna met de salade. Voeg peper toe naar smaak. Voeg tot slot de Tzatzikikaas toe. Eet smakelijk, of zoals de Grieken zeggen, Kali orexi!