Smelt weg bij deze kaas voorgerechten voor kerst

Door: Henri Willig
23 nov 2023
± 3 minuten

De feestdagen staan voor de deur en wat is er nu gezelliger dan samen genieten van smaakvolle kaas voorgerechten? Henri Willig, de ambachtelijke kaasmaker uit Nederland, biedt een assortiment aan recepten die perfect zijn voor een kerst voorgerecht met kaas. Laat je gasten genieten en smelt samen weg bij deze heerlijke kaascreaties.

Kaas voorgerechten met kerst

Bij een kerstdiner is het voorgerecht meer dan een simpele opwarmer voor het hoofdgerecht; het zet de toon voor de hele avond. Met de kaas voorgerechten van Henri Willig zorg je direct voor een smaakvol begin. Of je nu kiest voor de rijke smaak van een kaasfondue of de frisse bite van een kaasplank, met deze voorgerechten leg je een stevige basis voor een geslaagd kerstmenu. En het mooie is, deze gerechten zijn niet alleen heerlijk, maar ook verrassend eenvoudig te bereiden. Ontdek onze favoriete kaas voorgerechten

Kaasfondue met een twist

Begin de avond met een klassieker: kaasfondue. Maar niet zomaar een kaasfondue, de kaasfondue met geitenkaas van Henri Willig is een unieke variant met extra oude geitenkaas en geitenkaas met kruiden & knoflook, die zorgt voor een rijke en diepe smaak. Dit kerst voorgerecht met kaas is niet alleen heerlijk, maar ook een echte eye-catcher op je kersttafel.

Bruschettas met Portobello truffelkaas

Als een hartig tussendoortje of voorgerecht, probeer de bruschettas met Portobello en truffelkaas van Henri Willig. Deze bruschettas zijn eenvoudig te maken en de combinatie van de hartige truffelkaas met de zachte textuur van portobello's zal gegarandeerd indruk maken op je gasten.

Extra feestelijke luxe kaasplank als kerst voorgerecht

Voor wie het graag simpel maar elegant houdt, is de extra feestelijke luxe kaasplank een uitgelezen keuze. Combineer verschillende soorten Henri Willig kazen, zoals jonge kaas met groene pesto en mature geitenkaas, met vers fruit en rauwe groenten voor een onvergetelijke start van je kerstdiner.

Kerst kaasstengels

Een speelse toevoeging aan je voorgerechten zijn de kerst kaasstengels van Henri Willig. Deze knapperige stengels zijn perfect als licht voorgerecht of als onderdeel van een borrelplank. Ze zijn snel en eenvoudig te maken en zullen zeker een hit zijn bij jong en oud.

Pittige nachos als warm voorgerecht

Nacho's met kaas zijn altijd een hit en met de pittige nacho's van Henri Willig zet je een snelle, maar heerlijke starter op tafel. Bestrooid met Henri Willig's chili kaas en geserveerd met crème fraîche, salsa en guacamole, zullen deze nacho's zeker in de smaak vallen bij je gasten.

Voorgerechten geschikt voor ieder kerstdiner

De kunst van een geslaagd kerst voorgerecht met kaas ligt in de veelzijdigheid en aanpassingsvermogen aan ieders wensen. Deze kaas voorgerechten voor kerst van Henri Willig sluiten hier naadloos op aan. Ze zien er niet alleen goed uit, maar bieden ook voor elke eettafel wat wils. Of je nu gaat voor een intiem diner met je naaste familie, een grootse bijeenkomst met vrienden, of een chique feestavond, Henri Willig’s kaasrecepten zijn veelzijdig en eenvoudig aan te passen aan elke gelegenheid. Met deze kerst voorgerechten met kaas creëer je een moment van pure gezelligheid en culinair genieten, waarbij elk gerecht bijdraagt aan een warme en feestelijke kerstsfeer.

De lekkerste kerst voorgerechten met kaas van Henri Willig

Daarnaast is elk van onze voorgerechten met kaas een feestje op zich. Of je nu kiest voor de warme knusheid van een kaasfondue, de verfijning van een luxe kaasplank, de rokerige smaken van een BBQ cheeseburger, of de kruidige kick van spicy nachos, met Henri Willig kaas zorg je voor een onvergetelijk begin van je kerstmaaltijd. Bestel Henri Willig kaas gemakkelijk online en geniet van jouw kerstdiner met de meest smakelijke voorgerechten!

Krijg je trek van dit artikel?

Bekijk hieronder de heerlijke recepten van Henri Willig.

Zelf originele bruschetta’s met portobello & truffel kaas maken

4 pers
20 min

Gezond, lekker en een mooie toevoeging op je kaasplank! Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers het teentje knoflook. Meng met de olijfolie en besmeer het zuurdesembrood hiermee. Zorg dat je de stukjes knoflook ook op het brood legt, niet alleen de olie! Leg ze 10 minuutjes in de voorverwarmde oven, tot ze van boven mooi goudbruin zijn geworden. Snijd de portobello’s in dikke plakken en bak ze goudbruin in een koekenpan. Beleg de bruschetta’s met de portobello’s een snuf zout en geraspte kaas.  Makkelijk en vol van smaak  

Extra feestelijke luxe kaasplank

5 pers
10 min

Maak een feestelijke luxe borrelplank met de kazen van Henri Willig! Voor deze kaasplank zijn de volgende kazen gebruikt: Green pesto – jonge koe kaas met groene pesto, Goat gold - belegen geitenkaas, Tremendous truffle - jong belegen koe kaas met truffel. De geitenkaas is hier op een kaaskruller geplaatst waarmee prachtige kaas ‘bloemen’ gemaakt kunnen worden. De ananas gember dip is een ideale combinatie met deze kaas. De groene pesto en truffelkaas kunnen in puntjes en reepjes gesneden worden. Vul de plank met de kazen en wissel dit af met vers fruit en rauwkost. Denk hierbij aan appel, druiven, wortel en bijvoorbeeld komkommer. Voeg er als laatste nog verse noten, olijven en crackers aan toe.  Het resultaat is een prachtige en smakelijke borrelplank!