Henri Willig Kaas, A great place to work

Door: Henri Willig
24 jan 2023
± 3 minuten

Onze medewerkers vinden ons bedrijf een bijzondere en fijne plek om te werken. We vertellen u graag waarom dit is.  

Onze medewerkers geven de volgende redenen aan:


Kortom, het is een feestje om bij Henri Willig te werken. En dankzij het openen van nieuwe winkels, breidt onze Cheese Family zich steeds verder uit. Er zijn dus meer mensen welkom om zich bij ons te voegen. Lijkt het jou nou ook geweldig om deel uit te maken van de Henri Willig Cheese Family en contact te hebben met mensen van over de hele wereld?

Klik hier voor alle vacatures

Ambitieus en trots

Dagelijks vertellen wij de gasten die onze winkels bezoeken enthousiast over de historie van Henri Willig Kaas. Deze mensen komen uit allerlei landen en zijn onder de indruk van onze exclusieve Hollandse kaasspecialiteiten. Wij willen mensen graag verblijden met onze gastvrijheid, mooie cadeaus en lekkere kazen en ze zo mooie herinneringen meegeven.
Want die historie van Henri Willig Kaas begint bij Henri Willig, een ambitieuze man, die samen met zijn vrouw Riet het avontuur durfde aan te gaan en besloot om kaas te gaan maken. Dat we inmiddels al bíjna 50 jaar ambachtelijk kaasmaker zijn, vinden we dan ook fantastisch.


De afgelopen jaren heeft de middelste zoon, Wiebe, de leiding overgenomen. Maar dit betekent niet dat Henri stil zit. Hij is nog volop betrokken bij het bedrijf. En iedereen die onze boerderij in Katwoude komt bezoeken heeft een grote kans om Henri tegen te komen op het terrein.
Dankzij de ambities van de familie Willig hebben we inmiddels al vele winkels verspreid door heel Nederland en zelfs in Duitsland en Oostenrijk. Daar zijn we als ‘Cheese Family’ enorm trots op. Het openen van een nieuwe winkel is steeds weer een speciaal moment. Daar staan we dan ook samen met Henri uitgebreid bij stil en dan proosten we gezamenlijk op deze mijlpaal.

Nieuwe winkel in Den Bosch

Over nieuwe winkels gesproken, we willen jullie graag op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen. Den Bosch is de volgende prachtige stad waar we ons zullen vestigen met onze winkel Cheese & More Den Bosch.
Op de markt tussen vele historische monumentale panden, vlak bij het standbeeld van Jeroen Bosch en de vijftiende-eeuwse waterput openen wij in maart 2023 een Cheese & More by Henri Willig. We staan te popelen om iedereen ook daar warm te ontvangen en te laten genieten van onze heerlijke kaas.

Krijg je trek van dit artikel?

Bekijk hieronder de heerlijke recepten van Henri Willig.

Pofaardappel maken met pesto, paprika of kruiden/knoflook kaas en Henri Willig roasted tomato dip

4 pers
60 min

Bereiding: Wikkel de aardappels in aluminiumfolie en pof ze in 30 tot 45 minuten gaar in de oven van 200 graden Celsius. Halveer ze over de lengte en lepel ze voorzichtig uit. Verkruimelhet aardappelkruim en meng dit met Henri Willig Roasted Tomato om het schuim te maken. Vul de uitgeholde aardappels met dit mengsel en leg er wat kaas bovenop. Plaats de aardappels een paar minuten in een oven van 200 graden Celsius zodat de kaas smelt. Roer de melk met het andere potje Henri Willig Roasted Tomato en zeef deze. Maak de melk met behulp van een opschuimer of staafmixer schuimig. Haal de aardappels uit de oven en presenteer ze op een bord en schep er een lepel Roasted Tomato schuim op.  Tip: Gebruik de Henri Willig Mayonaise Sweet Chili om het brood in te dippen.

Zelf de Nederlandse quattro formaggi (4 kazen) pizza maken

2 pers
20 min

Om deze heerlijke Hollandse stijl Quatro Formaggi Pizza te maken, is hier het recept waarin we alleen Nederlandse Henri Willig kaas hebben gebruikt. Bereiding: - Rasp alle kazen met een grove rasp. Neem zoveel kaas als je lekker vindt op de pizza! (Dit is ongeveer 25 gram per kaassoort.) - Bak de bloemkool pizzabodem 3 minuten op 220 graden. - Beleg de pizza daarna met de tomaten passata, alle kazen en wat lekkere cherrytomaten. - Bak nog 7 à 8 minuten, tot de randjes van de pizza mooi goudbruin zijn. Eet smakelijk!