Kun je geitenkaas invriezen?

Door: Henri Willig
25 mrt 2024
± 2 minuten

Het invriezen van geitenkaas is een vraag die veel gesteld wordt door consumenten, maar ook door producenten. Het is belangrijk om te weten dat het invriezen van kaas mogelijk is, maar dat dit niet altijd wordt aanbevolen vanwege de impact op de textuur en smaak van de kaas. Ontdek wat jij het beste kan doen als je je geitenkaas voor langere tijd wilt bewaren door deze in te vriezen.

Het invriezen van geitenkaas

Technisch gezien kun je geitenkaas invriezen. Dit verlengt de houdbaarheid ervan, maar kan de textuur veranderen. Vooral harde en halfharde kazen zijn geschikter om in te vriezen dan zachte kazen, omdat zachte kazen een hoger vochtgehalte hebben dat de textuur na invriezen meer beïnvloedt. Dit betekent dat harde en sommige halfharde kazen zoals Goudse kaas, Cheddar en Parmezaan zonder al te veel problemen kunnen worden ingevroren. Vergeet ook hierbij niet dat de textuur van de kaas wat kan veranderen. We raden daarom aan om na het invriezen de kaas te gebruiken in gekookte gerechten.

Hoe kun je geitenkaas het beste invriezen

Als je besluit geitenkaas te invriezen, zorg dan dat je de kaas goed verpakt. Gebruik plastic folie en plaats de kaas daarna in een luchtdichte zak. Dit helpt om vriesbrand te voorkomen en de kwaliteit van de kaas zo goed mogelijk te behouden.

Hoe kun je geitenkaas het beste bewaren

Voor het bewaren van geitenkaas is de koelkast over het algemeen de beste optie. Om de kwaliteit en smaak zo goed mogelijk te behouden, is het aan te raden de kaas in kaaspapier of vetvrij papier te bewaren. Dit laat de kaas ademen en voorkomt uitdroging. Voor de beste smaak raden we aan de geitenkaas op kamertemperatuur te eten.

Geitenkaas wel of niet invriezen?

Hoewel invriezen een optie is om de houdbaarheid van geitenkaas te verlengen, kan het de textuur en smaak van het eten beïnvloeden. Bij Henri Willig adviseren we om kaas in de koelkast te bewaren voor kortere termijnen. Bestel kaas gemakkelijk via onze webshop en ontdek onze lekkere geitenkazen!

Veelgestelde vragen

Geitenkaas wel of niet invriezen?

Hoewel invriezen een optie is om de houdbaarheid van geitenkaas te verlengen, kan het de textuur en smaak van het eten beïnvloeden. Bij Henri Willig adviseren we om kaas in de koelkast te bewaren voor kortere termijnen. Bestel kaas gemakkelijk via onze webshop en ontdek onze lekkere geitenkazen!

Bestel via onze webshop

16,95
(Incl. btw)

Krijg je trek van dit artikel?

Bekijk hieronder de heerlijke recepten van Henri Willig.

Kaas bitterballen maken

5 pers
30 min

Deze kaas bitterballen zijn een heerlijk alternatief voor gewone bitterballen! Zo maak je ongeveer 25 kaas bitterballen: Week de gelatine in koud water. Smelt ondertussen de boter met het teentje knoflook in een pan op middelhoog vuur. Als de boter is gesmolten voeg je de bloem toe en roer je het door elkaar tot het gaar is. Blijf roeren en voeg dan de bouillon beetje bij beetje toe totdat alles is opgenomen. Zet het vuur uit en voeg de kaas, mosterd, uienpoeder, peper, de geweekte gelatine en zout toe. Roer goed door en doe het mengsel daarna in een ovenschaal met folie erover. Laat het een uur buiten de koelkast afkoelen en daarna nog een zo’n 4 uur in de koelkast. Doe voor het paneren de bloem, de eieren en het paneermeel elk in een apart diep bord. Rol balletjes van het kaasmengsels en haal door de bloem, dan door het ei en dan door het paneermeel. Zet ze nog even in de koelkast en dan is het tijd om te frituren. Zo’n 3 minuten per bal.   Bedankt voor je heerlijke recept Daniëlle (@Foodaholic.nl) 

Tosti ham kaas à la Henri Willig

1 pers
10 min

Op zoek naar een snelle, maar smaakvolle lunch? Probeer dan dit tosti recept met ham en kaas. Onze Tosti à la Henri Willig combineert de romigheid van Jonge Kaas met de zoute knapperigheid van ham, alles samengeperst tussen twee goudbruin geroosterde sneetjes brood. Dit recept is niet alleen makkelijk te volgen, maar zorgt ook voor een heerlijke twist op de klassieke tosti ham kaas. Perfect voor wanneer je weinig tijd hebt, maar toch iets lekkers wilt eten.