De lekkerste kerstrecepten om te maken met de perfecte kerst kazen

Door: Henri Willig
01 dec 2023
± 3 minuten

Kerstmis is de tijd van gezelligheid, lichtjes en natuurlijk: heerlijk eten. Met de ambachtelijke kazen van Henri Willig maak je van elk kerstdiner een feest. In dit artikel vind je inspiratie voor de lekkerste kerstrecepten met kaas, perfect voor jouw kersttafel. Van kaasfondue met een twist tot een feestelijke kaasplank, ontdek hoe je de perfecte 'kerst kaas' momenten creëert.

Gezelligheid aan tafel met Henri Willig kerst kaas recepten

Kerst is de uitgelezen kans om te genieten van goede smaken en fijn gezelschap. Een plank vol met Henri Willig kazen biedt voor iedereen aan tafel wat lekkers. Of het nu gaat om het kruidige van een truffelkaas of de frisheid van een pestokaas, de variëteit zorgt voor een levendige tafel. Met een paar eenvoudige toevoegingen zoals versgebakken brood en een selectie van noten en fruit, tover je in een handomdraai een alledaagse avond om in een speciaal feestmoment. Henri Willig helpt je om deze kerst de tradities voort te zetten, met kaas als middelpunt van samenzijn en genieten. Ontdek een aantal van onze favoriete kerst recepten met kaas!

1. Zachte Griekse pita met kaas

De combinatie van zachte Griekse pita met de frisse kaas van Henri Willig biedt een smakelijke en lichte start van het kerstdiner. Een eenvoudig maar smaakvol kerst kaas gerecht dat gemakkelijk te maken is en zeker gewaardeerd zal worden door je gasten.

2. Stokbrood met gehaktballetjes in tomatensaus gegratineerd met Goudse Henri Willig kaas

Voor een hartige kerst kaas traktatie, probeer het stokbrood met gehaktballetjes in tomatensaus, rijkelijk gegratineerd met de Goudse kaas van Henri Willig. Dit gerecht kan als een robuust voorgerecht of als een vullend hoofdgerecht dienen.

3. Snelle flatbread pizza

Voor degenen die op zoek zijn naar een snel, maar heerlijk gerecht, is de flatbread pizza met verschillende soorten kaas van Henri Willig een fantastische keuze die zeker in de smaak zal vallen bij jong en oud. Dit kerst kaas recept is makkelijk aan te passen aan ieders smaak en is snel klaar, ideaal voor een ontspannen kerstmaal.

4. Henri Willig kaas dessert

Een lekkere afsluiter van het kerstdiner is het Henri Willig kaas dessert. Combineer verschillende soorten kaas met zoete elementen zoals fruit en noten voor een verrassend en smaakvol dessert. Het is een unieke manier om kaas te presenteren en biedt een heerlijke afwisseling van de traditionele zoete desserts.

Vier het met kaas: een kerst om nooit te vergeten

Of je nu kiest voor de warmte van kaasbitterballen, de elegantie van een gegrild broodje met asperges, de hartige smaken of de Griekse kick van pita met tzatziki kaas, met de kazen van Henri Willig zorg je voor onvergetelijke kerst kaas gerechten. Bestel je kazen gemakkelijk online bij Henri Willig en bereid je voor op een kerstfeest vol smaak en gezelligheid.

Ontdek meer en bestel de perfecte kaas of kaasplank voor jouw kerstfeest bij Henri Willig. Ook leuk om cadeau te geven: zoals ons joyfull moment kerstgeschenk! Met de feestelijke recepten en tips van Henri Willig wordt jouw kerst een smaakvolle ervaring die iedereen zich zal herinneren.

Krijg je trek van dit artikel?

Bekijk hieronder de heerlijke recepten van Henri Willig.

Kaas dessert van Henri Willig

4 pers
10 min

Een kaasplank als nagerecht, maar dan met Hollandse kaas! Een super makkelijk recept. Snij de verschillende kazen in mooie plakjes of reepjes en leg ze op het bord. Belangrijk is de volgorde van de kazen. Start met mild en eindig met de krachtigste kazen.  Op deze borden is de volgorde als volgt:  - Jonge gouda, een zachte romige koekaas  - Jonge schapenkaas, ook zacht maar dan met de bijzondere delicate smaak van schapenmelk - Belegen geitenkaas, rijk en vol van smaak. Bekroond als beste harde geitenkaas ter wereld - Oude koekaas, een lekker pikante koekaas - Extra oude geitenkaas, een hele diepe en volle smaak, brokkelige geitenkaas.  Leg deze plakken of reepjes netjes naast elkaar op het bord en voeg een lepeltje van de dip of stroop toe aan het bord.  Leg ook een paar stukjes van de cracker erbij en een handje noten. Deze eet je bijvoorbeeld tussen de verschillende kazen door. Ze kunnen de smaakpapillen neutraliseren zodat je iedere kaassoort goed proeft.  En dat was het al! Kortom, een super makkelijk nagerecht maar toch heel mooi en smaakvol.  

Bietensalade met geitenkaas

1 pers
25 min

Deze heerlijke frisse bietensalade is het hele jaar door lekker! Ideaal als bijgerecht of een gezonde smakelijke lunch  Tip: Gebruik handschoenen als je bezig bent met gekookte bieten. Zo blijven je handen schoon! Kook de bieten zo'n 20 minuten in water. Laat de bietjes afkoelen en haal de buitenlaag (schil) eraf.  Snijd de gekookte bieten in blokjes of plakjes. Meng de bieten met de olijfolie en balsamicoazijn in een saladekom. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.  Hak de walnoten grof en strooi deze over de bieten. Voeg de rucola toe. Snijd, krul of schaaf de geitenkaas en garneer deze over de bietensalade.