Bereidingswijze

 • 1

  Gebruik een rol bladerdeeg, quiche of hartige taart deeg. Plakjes bladerdeeg bevatten vaak roomboter en maakt de quiche extra lekker.

 • 2

  Vet je bakblik in met roomboter. Leg het deeg erin en prik gaatjes in de bodem. Hierop een stukje bakpapier met daarop een laag ongekookte peulvruchten. Bak de taart 15 op 180 °C. Verwijder de peulvruchten en bakpapier.

 • 3

  Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook of stoom ze 5 minuten. Laat ze daarna goed uitlekken. Doe de room, eieren, zout en peper naar smaak in een schaal. Klop goed door elkaar met een garde. Voeg de broccoli, doperwtjes en een klein handje rucola aan toe. Rasp de rozemarijn tijm kaas van Henri willig en roer als laatste er doorheen. Giet dit alles op de quiche bodem. Strooi er extra kaas en pijnboompitten over.

 • 4

  Bak de quiche in 30 minuten af op 180 °C.

Nog een paar handige tips om het maken van een quiche te vereenvoudigen:

Kies voor bladerdeeg of hartigetaartdeeg. Gebruik bij voorkeur de plakjes deeg met roomboter voor een extra smaakvolle bodem.
Blind bakken: bak het deeg voor voordat je de vulling toevoegt. Dit zorgt ervoor dat de bodem lekker knapperig blijft, zelfs met de vulling erin. Het lijkt misschien ingewikkeld, maar het is eigenlijk heel simpel.
Voorkook de groenten kort. Stoom bijvoorbeeld de broccoli heel even voordat je deze aan de quiche toevoegt. Op die manier voorkom je harde stukjes in je quiche. Zorg er ook voor dat de groenten goed zijn uitgelekt.
 

Deze heerlijke quiche is in opdracht gemaakt door de CookingQueensNL 

Bestel via onze webshop: