Over Henri Willig

In 1974 begon Henri Willig met het maken van zijn inmiddels wereldberoemde kaas in Katwoude. Vanaf het eerste begin is Henri Willig vooruitstrevend in het ontwikkelen van nieuwe producten. Begin jaren 80 bracht hem dit als eerste kaasmaker de Gouda-stijl kaas van geitenmelk. Een recept voor succes! De geitenkaas won vele prijzen. Sindsdien is zijn ambachtelijke kaasmakerij uitgegroeid tot een premium kaasaanbieder met afnemers verspreid over meer dan 35 landen.

De hoge mate van flexibiliteit om aan de specifieke vraag van haar klanten te voldoen heeft bijgedragen aan de sterke expansie van het bedrijf in de afgelopen jaren.  Wij leveren met oog voor een hoge kwaliteit en met dezelfde mate van passie kleinere partijen kaas voor speciaalzaken en grotere partijen kaas voor high-end supermarkten en groothandels. Wij zoeken graag de verbinding op met onze partners om samen te werken zodat iedereen optimaal profiteert. 

Henri Willig produceert ook haar eigen bewust biologische merk Hooidammer. Van oudsher is Hooidammer een pionier op het gebied van biologische kaas die bijdraagt aan een optimale biodiversiteit. Vol van leven en vol van smaak! 

Over Henri Willig

Respect voor mens, dier en natuur

Henri Willig brengt als kaasmaker eerlijke en onderscheidende kwaliteitsproducten naar de consument. Daarnaast zijn wij een duurzame partner voor onze klanten, medewerkers en leveranciers. Dit doen wij met respect voor mens, dier en natuur. 

Ons maatschappelijk verantwoord programma, genaamd Milk & More, is dan ook toegespitst op mens, dier en natuur. Ons bedrijf wil de wereld beter achterlaten dan het haar aantrof. Dit doen wij bijvoorbeeld door duurzaam om te gaan met de aarde, restproducten te hergebruiken, verstandig om te springen met water, zorg te dragen voor het klimaat en zuivere producten te maken. Lees hier meer over in ons jaarverslag maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Henri Willig MVO-jaarverslag

Respect voor mens, dier en natuur

De wereld inspireren met Henri Willig kaas

Henri Willig zet zich als bedrijf in om de wereld te inspireren. Wij brengen dit tot uiting in onze eigen winkels, experiences en in toenemende mate ook met onze klanten die onze kernwaarden onderschrijven. Wij investeren graag in een duurzame samenwerking met onze wereldwijde partners. Zo helpen we elkaar, want kaas is gemaakt om te delen.

Dit doen wij met veel passie, authenticiteit, gastvrijheid, innovatie en duurzaamheid door de hele keten.

De wereld inspireren met Henri Willig kaas