De verschillende kaassoorten op een rij: ontdek de populaire kaassoorten

Door: Henri Willig
26 jul 2023
± 4 minuten

Kaas is een geliefd zuivelproduct dat wereldwijd in verschillende varianten wordt geproduceerd. Van zacht en romig tot hard en pittig, er is voor iedereen wel een kaassoort die in de smaak valt. Ontdek een verscheidenheid aan populaire kaassoorten die je smaakpapillen zeker zullen verrassen. Van romige geitenkaas tot smaakvolle kruidenkaas, we hebben voor ieder wat wils.

Goudse kaas: Een wereldwijd geliefde kaassoort

Goudse kaas is een van de meest bekende en geliefde kaassoorten ter wereld. Bij Henri Willig bereiden we onze Goudse kaas met toewijding en vakmanschap, waarbij we gebruik maken van de beste ingrediënten en volgens traditioneel recept. Deze kaas staat bekend om zijn milde en romige smaak. Proef de ambachtelijke kwaliteit en tijdloze smaak van onze Goudse kaas en ontdek waarom deze kaas wereldwijd zo geliefd is.

Biologische kaas: Puur genieten

Biologische kaas is een ware delicatesse waar we bij Henri Willig trots op zijn. Onze biologische kaas wordt met uiterste zorg en aandacht bereid, waarbij we gebruik maken van de beste biologische melk. Deze kaas staat bekend om zijn pure en volle smaak, die het resultaat is van het respecteren van natuurlijke processen en het gebruik van hoogwaardige ingrediënten. 

Koekaas: De ambachtelijke trots uit Nederland

Koekaas is afkomstig uit Nederland en wordt met veel zorg en vakmanschap bereid. De langer gerijpte kazen zoals belegen en oude kazen hebben hierdoor een volle en intense smaak. Het is een geweldige keuze voor liefhebbers van stevige kazen met een uitgesproken smaak. De jonge koekazen hebben een zachte romige smaak, net zoals de jonge geitenkaas en schapenkaas. Proef deze Nederlandse trots en laat je verrassen door de rijke variatie en smaakbeleving die koekaas te bieden heeft.

Geitenkaas: Romig en veelzijdig

Geitenkaas is een van de meest geliefde kaassoorten die wij bij Henri Willig aanbieden. Probeer onze jonge geitenkaas voor een milde en romige ervaring, of waag je aan de intense smaak van onze prijswinnende oude geitenkaas. Voor een perfecte balans kies je onze belegen geitenkaas, ideaal om te verwerken in salades of op een kaasplankje.

Schapenkaas: Rijk en aromatisch

Schapenkaas is een echte smaaksensatie en een van de bijzondere kaassoorten in ons assortiment. Deze kaas staat bekend om zijn rijke en aromatische smaak, die liefhebbers van intensere smaken zeker zal aantrekken. Bij de bereiding van onze schapenkaas wordt gebruikgemaakt van hoogwaardige schapenmelk, wat zorgt voor de karakteristieke smaak en textuur. De unieke combinatie van de rijke smaak en de romige textuur maakt onze schapenkaas een ware traktatie voor de fijnproevers onder ons. 

Kruidenkaas: Een verrassende smaakbeleving

Bij Henri Willig hebben we een ruime selectie aan kruidenkaas soorten die je smaakpapillen zullen verwennen, zoals truffel, chili en pesto. De smaakvolle kruiden kazen bieden een perfecte balans tussen romige kaas en verfijnde kruiden. Of je nu houdt van een milde en romige variant of liever geniet van een pittigere smaak, het zorgt voor een verrassende smaakbeleving die je zintuigen zal prikkelen. 

Rookkaas: Een smaakvolle gerookte sensatie

Onze rookkaas is een ware traktatie voor liefhebbers van intense smaken. Met zijn rokerige aroma en volle smaak, geeft deze kaas een unieke twist aan je gerechten. Onze rookkaas wordt gerookt op echt beukenhout in een rookoven. Hierdoor krijgt de kaas zijn karakteristieke gerookte smaak die perfect samengaat met de romige textuur van de kaas en het ambachtelijke bruine korstje.


Kortom, de wereld van kaas is divers en opwindend, met talloze smaken en texturen om te verkennen. Of je nu van milde, romige kazen houdt of liever kiest voor een uitgesproken pittige variant, er is altijd een kaas die bij jouw smaakvoorkeuren past. Ga op ontdekkingsreis en laat je verrassen door de vele populaire kaassoorten die Henri willig te bieden heeft. 

 

Krijg je trek van dit artikel?

Bekijk hieronder de heerlijke recepten van Henri Willig.

Vegetarische nachos ovenschotel met Henri Willig kaas

2 pers
20 min

Deze vegetarische snack is lekker voor ieder moment! Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.  Zorg ervoor dat je de rode ui, lente ui, paprika en jalapeño’s hebt gesneden. Denk bijvoorbeeld aan halve ringen en reepjes.  Rasp een royale portie kaas. Wij hebben hier onze Henri’s Hero Daslook kaas gebruikt, maar ook lekker is bijvoorbeeld onze chilikaas, jonge goudse kaas of bijvoorbeeld kruiden-knoflookkaas.  Leg in een ovenschaal de tortillachips en strooi hier de rode ui, lente-ui, paprika, maïs, kidneybonen en jalapeño pepers eroverheen. Daarna verdeel je de kaas over de ovenschaal.  Zet de schaal in de oven tot de kaas in ongeveer 10 minuten gesmolten is. Prak het vruchtvlees van de avocado fijn met een vork. Voeg hier wat limoensap aan toe en breng op smaak met peper en zout. Vul verschillende schaaltjes met de roasted tomato dip, avocado dip en crème fraîche. En serveer deze bij de ovenschaal met nacho’s.   Dippen en smullen maar!

Sandwich maken met gegrilde kip en kaas

4 pers
30 min

Verrukkelijke sandwiches met gegrilde kip, een heerlijke abrikozenspread, tomaat, mayo, sla, avocado en onze heerlijke jonge Gouda kaas. Echt een topcombinatie! Bereiding: Sla de kipfilet plat en snijd in 2 stukken. Meng de kruiden met de olijfolie en wentel de kip hierdoor. Grill de kip in een grillpan of in een contactgrill aan beide zijden mooi bruin en gaar. Rooster de casinoboterhammen in een broodrooster, oven of contactgrill lekker krokant.  Bestrijk de eerste boterham met de abrikozendip, leg daarop wat sla en dan de kip. Bestrijk een tweede boterham met mayo en beleg met kaas, tomaat en avocadoplakken. Bestrooi met een beetje zout en peper. Leg deze boterham op de eerste en doe de derde boterham erop. Snijd voorzichtig schuin door tot je twee driehoeken hebt. Snijd deze driehoeken dan weer door tot 2 kleinere driehoekjes en steek er een satéprikker in zodat het mooi aan elkaar blijft zitten.   @Ellouisacooking maakte deze sandwiches voor ons, en wij gaan dit recept zeker zelf ook proberen! Dank je wel ;-)