Een frisse start!

Door: Henri Willig
20 jan 2023
± 2 minuten

Allereerst voor iedereen alsnog de beste wensen voor 2023 natuurlijk!

Een nieuw jaar staat doorgaans voor een frisse start en goede voornemens. En dat is de perfecte tijd om aan nieuwe doelen te werken en plannen voor het komende jaar te maken.

Voor ons is dat niet anders. Zo hebben we al veel leuke ideeën en projecten voor 2023 waar we jullie ook dit jaar graag in meenemen. 

Ook dit jaar kent namelijk weer tal van mooie dagen. Natuurlijk denken we dan aan Valentijnsdag, Pasen, Pinksteren, Moederdag en Vaderdag. Maar tussen deze dagen door zijn er nog tal van andere leuke dagen waar onze kazen en lekkere recepten niet misstaan. En heb je in je persoonlijke kring een verjaardag of ander feest? Dan kom je met onze kaascadeaus altijd goed voor de dag. Kortom: volg ons op Facebook, Instagram of Pinterest en laat je inspireren door onze lekkere kazen, kaascadeaus en recepten met kaas. 

We vinden het geweldig als mensen enthousiast zijn over onze producten en hier graag mee willen werken. Daarom delen we ook regelmatig mooie recepten en kaasplanken die met veel liefde gemaakt zijn door fans en kaasliefhebbers. Het blijven werken aan duurzame, bewuste en kwalitatieve productie blijft ook een punt waar we niet op in willen leveren. Hier gaan we dit jaar dus gedreven mee door. En als we innovatieve ideeën kunnen toepassen zullen we dat zeker niet laten. 

Binnen enkele weken zal er trouwens weer een nieuwe Henri’s Hero in de winkels en webshop liggen. Henri’s Hero kazen zijn onze limited edition kazen. Dit zijn kazen die maar in een beperkt aantal worden geproduceerd. Dus ben je hierin geïnteresseerd, wees er dan snel bij, want op = op.

Mede hierdoor kunnen we variëren en regelmatig nieuwe smaken introduceren. 

Onze kaas is gemaakt om te delen, en dat doen we graag met jullie!
Een frisse groet, The Cheese Family

Instagram | Pinterest | Facebook

Krijg je trek van dit artikel?

Bekijk hieronder de heerlijke recepten van Henri Willig.

Croissant met vijgen en schapenkaas

4 pers
10 min

Werkwijze: A la minute: Verse vijgen in partjes snijden. Croissants horizontaal open snijden en besmeren met vijgen rode port dip. Plakken schapenkaas royaal verdelen over de croissants en aftoppen met vijgen rode port dip. Partjes verse vijgen op de dip verdelen en het geheel garneren met Affila Cress en de halve croissant.   

Kaasvlinders zelf maken met bladerdeeg

4 pers
60 min

Wij hebben deze plank voor Moederdag gemaakt. Zij verdienen eigenlijk elke dag wel zo'n lekkere plank! Wees lekker creatief en snij verschillende kazen in verschillende vormen. Denk aan blokjes, puntjes, reepjes enzovoort. Verdeel alle benodigdheden op de plank en geef hier vooral een eigen draai aan.  De kaasvlinders hebben wij gemaakt op basis van een recept van Cees Holtkamp en wij hebben onze eigen kaas hiervoor gebruikt.  Ingrediënten: 6 plakken roomboter bladerdeeg 40 gram roomboter 100 gram geraspte Henri Willig Cow Gold belegen koekaas Zout  Witte peper Kerrie Bereidingswijze:  Neem 6 ontdooide plakken roomboter bladerdeeg en leg deze op elkaar. Rol dit uit tot een plak van ongeveer 30x40 cm Maak daarna de crème. Doe 40 gram roomboter en 100 gram geraspte belegen koe kaas samen in een kom en mix dit tot een romige massa. Zorg ervoor dat de kaas en boter niet koud zijn, anders mengt het niet mooi samen.  Als dit is gelukt breng je het op smaak met zout, witte peper en kerrie.  Verdeel de kaascrème over het bladerdeeg maar laat over de lange zijde een rand vrij, anders zit daar een dubbele hoeveelheid crème. Vouw het bladerdeeg naar binnen toe. Doe dit vanaf beide kanten in 2 stappen. Vouw dus eerst een strook van ongeveer 7 cm naar binnen aan beide kanten. En herhaal dit hierna nog een keer tot de beide zijdes bij elkaar komen.  Smeer dan een zijde in met ei en vouw de delen op elkaar. Leg het deeg nu even 1-2 uur in de koelkast om op te stijven, zodat je straks makkelijk en scherp kunt snijden.  Haal het deeg uit de koelkast, snij dunne reepjes van 2-4 mm en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Je kunt ongeveer 50-60 kaasvlinders maken met dit recept.  Is de bakplaat gevuld? Bak de vlinders dan af in 20 minuten op 170 °C Laat ze even afkoelen en serveer deze mooie vlinders op de kaasplank.