Valentijnsdag

Door: Henri Willig
29 jan 2022
± 3 minuten

De liefde gaat door de maag. De meeste mensen kennen deze uitspraak wel. Deze uitspraak komt ook in meerdere landen en talen voor. Tegenwoordig kun je overal iets halen of bestellen. Maar juist in deze ‘snelle tijd’ waarin iedereen het druk heeft, is het belangrijk om tijd voor elkaar te maken. Het gaat om dat stukje aandacht dat je geeft aan de ander en dat kun je geven, door bijvoorbeeld zelf iets lekkers klaar te maken.

Kaas brengt samen

Bij kaasmakerij Henri Willig maken we al heel wat jaren kaas met passie. En deze passie is begonnen bij Henri zelf, samen met zijn vrouw. Een familiebedrijf dat nog steeds door diezelfde familie draaiende wordt gehouden. Samen met een grote groep werknemers die ook zo van kaas houdt. Als je het dus zo bekijkt, dan brengt kaas letterlijk veel mensen samen. Gelijkgestemden en liefhebbers. Ook allemaal mensen met passie of liefde voor kaas. Deze passie proef je terug in onze producten.

Rood, de kleur van de liefde

Neem bijvoorbeeld onze rode pesto kaas. De kleur van de liefde! Dat komt door de zongedroogde tomaatjes die in de pesto verwerkt zijn. Omdat we alleen natuurlijke kleuring gebruiken heeft onze rode pesto kaas een prachtige warme rode kleur. Het is een jonge kaas en hij kan daardoor ook goed smelten. Er is al menig recept bedacht met deze kaas, ook omdat hij verrassend lekker is. Een van deze recepten zijn deze heerlijke hartige ontbijtwafels met rode pesto kaas. Ontdek het recept!
 

 


Of wat dachten we van de chili kaas? Wil je het wat warmer krijgen, dan is zo’n chilipepertje altijd een goede toevoeging. Het is een pittige kaas en dat brandertje komt iets later. Denk dus niet na de eerste hap ‘ik proef geen chili’ want hij komt echt wel even binnen. In onze winkels is er altijd een mogelijkheid om die kazen van ons te proeven. We houden er van om gastvrij te zijn en mensen aangenaam te verrassen. Maar zo is het dus weleens voorgekomen dat iemand net iets te enthousiast van de chili kaas proefde en later moest bekennen: ‘oh die chilipeper proef je wel!’.

Bezoek ook eens onze winkels!

Uiteraard zijn er nog zoveel smaken waar ik uren over zou kunnen praten. Samen met anekdotes van bezoekers die vol verbazing proeven wat wij allemaal aan smaken creëren met kaas. Het is zo’n leuk en veelzijdig product! Nu ik het daar over heb, ben je zelf weleens bij ons in de winkel op bezoek geweest? Of het antwoord hierop ja of nee is maakt eigenlijk niet uit. Ik zou alleen willen zeggen; voel je uitgenodigd om langs te komen! Kijk, ontdek en proef. Wees nieuwsgierig en laat je verrassen door de kennis van de medewerkers in de winkels. Zij kunnen goede adviezen geven over mooie smaakcombinaties.

Dus aan wie wil jij deze Valentijnsdag wat extra aandacht besteden?

Ik hoop dat wij je kunnen inspireren en er prachtige creaties op tafel worden getoverd!

Ik zou het trouwens ook nog eens een win-win situatie noemen, want het is toch mooi meegenomen dat je zelf kunt meegenieten? Of je nu met z’n tweetjes speciale tosti’s aan het verorberen bent, of met meerdere mensen geniet van een mooie gevulde kaasplank, ik kom toch weer terug bij de kern: Kaas brengt mensen samen.

Eva, namens Henri Willig, The Cheese Family

 

Bekijk ons assortiment

Krijg je trek van dit artikel?

Bekijk hieronder de heerlijke recepten van Henri Willig.

Hartige ontbijtwafels met rode pesto kaas maken

1 pers
10 min

Kleurrijke en verrukkelijke wafels met rode pesto kaas.  Wat eet jij vandaag?   Mix de Griekse yoghurt met het ei. Voeg de bloem, bakpoeder, Italiaanse kruiden en rode pesto toe. Breng op smaak met zout en peper. Rasp de kaas door het beslag en roer goed. Verwarm je wafelijzer en bak de wafels binnen 3 minuten gaar en goudbruin. Maak af met een spiegeleitje en avocado. Dit recept is makkelijk en simpel en werd gemaakt door @thamargoesbananas, bedankt!  

Zelf de Nederlandse quattro formaggi (4 kazen) pizza maken

2 pers
20 min

Om deze heerlijke Hollandse stijl Quatro Formaggi Pizza te maken, is hier het recept waarin we alleen Nederlandse Henri Willig kaas hebben gebruikt. Bereiding: - Rasp alle kazen met een grove rasp. Neem zoveel kaas als je lekker vindt op de pizza! (Dit is ongeveer 25 gram per kaassoort.) - Bak de bloemkool pizzabodem 3 minuten op 220 graden. - Beleg de pizza daarna met de tomaten passata, alle kazen en wat lekkere cherrytomaten. - Bak nog 7 à 8 minuten, tot de randjes van de pizza mooi goudbruin zijn. Eet smakelijk!