Henri Willig Christmas

Door: Henri Willig
14 dec 2022
± 2 minuten

Kerst staat voor verwennen en genieten met dierbaren en daarbij mogen de bijzondere kazen van Henri Willig niet ontbreken. Als het gaat om feestdagen, dan pakken we bij Henri Willig graag extra uit.

Zo hebben we voor de feestdagen altijd een speciale seizoenkaas, onze sparkling wine die een extra feestelijk tintje geeft aan deze periode. Onze glühwein kaasdip is ook zo’n limited edition die echt bij deze tijd van het jaar past.

  

Cadeaus

En natuurlijk hebben we een smakelijke collectie kerstcadeaus samengesteld. Deze cadeaus zijn leuk om te geven én lekker om te krijgen. Deze geschenken zijn perfect voor onder de kerstboom of een mooi cadeau voor de gastheer of gastvrouw van de avond.

Recepten en Inspiratie

Omdat we graag iedereen willen inspireren met onze kaas, hebben we op onze site een uitgebreide collectie van recepten waarmee iedereen iets bijzonders op tafel kan zetten.

Denk bijvoorbeeld aan gerechten voor het kerstontbijt, of de kerstbrunch. Ook voor het kerstdiner en de kerstborrel zijn recepten te vinden. En wat dacht u van het nagerecht? Met onze kazen kunt u een heerlijke kaasplank samenstellen als kerstdessert. Kortom inspiratie volop. 

Samen

De Decembermaand is voor velen een tijd van samenzijn. Vaak met familie of vrienden. Wij voelen ons bij Henri Willig ook echt een familie. Daarom noemen we ons ook wel ‘the cheese family’. Het is het gevoel van warmte, betrokkenheid en interesse in elkaar. Wij hopen dat iedereen een beetje licht en warmte zal voelen in deze tijd van het jaar en wensen jullie allen mooie feestdagen toe.

Lieve groet, de Henri Willig Cheese Family

Bestel uw geschenk

Krijg je trek van dit artikel?

Bekijk hieronder de heerlijke recepten van Henri Willig.

Kaas dessert van Henri Willig

4 pers
10 min

Een kaasplank als nagerecht, maar dan met Hollandse kaas! Een super makkelijk recept. Snij de verschillende kazen in mooie plakjes of reepjes en leg ze op het bord. Belangrijk is de volgorde van de kazen. Start met mild en eindig met de krachtigste kazen.  Op deze borden is de volgorde als volgt:  - Jonge gouda, een zachte romige koekaas  - Jonge schapenkaas, ook zacht maar dan met de bijzondere delicate smaak van schapenmelk - Belegen geitenkaas, rijk en vol van smaak. Bekroond als beste harde geitenkaas ter wereld - Oude koekaas, een lekker pikante koekaas - Extra oude geitenkaas, een hele diepe en volle smaak, brokkelige geitenkaas.  Leg deze plakken of reepjes netjes naast elkaar op het bord en voeg een lepeltje van de dip of stroop toe aan het bord.  Leg ook een paar stukjes van de cracker erbij en een handje noten. Deze eet je bijvoorbeeld tussen de verschillende kazen door. Ze kunnen de smaakpapillen neutraliseren zodat je iedere kaassoort goed proeft.  En dat was het al! Kortom, een super makkelijk nagerecht maar toch heel mooi en smaakvol.  

Zelf kerst kaasstengels maken

4 pers
20 min

Deze ultieme bittergarnituur snack maak je gewoon zelf! In kerstkleuren!! Hoe leuk is dat.  De kleurrijke en geweldig lekkere kaasjes die ze hiervoor heeft gebruikt zijn van @henriwillig. Recept (voor 20 kaasstengels) ✨ 1. Laat het filodeeg ontdooien. 2. Gebruik je je oven, verwarm deze dan voor op 220 graden. Gebruik je een airfryer, dan hoef je die niet voor te verwarmen. 3. Neem één groot stuk filodeeg. Spray deze aan beide kanten in met bakspray of smeer heel licht in met een beetje olijfolie. Snijd ‘m dan in vieren (zodat je 4 vierkantjes hebt). Dit herhaal je later met de rest van het filodeeg, zodat je in totaal 20 kleinere stukjes krijgt. 4. Leg een reepje kaas aan de rand van een stukje filodeeg. Vouw de buitenste kanten van het filodeeg over de kaas zodat de uiteinden bedekt zijn, en rol de kaas nu helemaal op in het filodeeg. Alsof je een burrito oprolt. 5. Dit herhaal je met alle stukjes filodeeg en reepjes kaas. 6. Bak de kaastengels 3 minuten in je airfryer op 180 graden (vind ik het beste werken!) of 4-5 minuten in je oven op 220 graden. Tot ze mooi goudbruin zijn! Lekker met bijvoorbeeld wat sweet chili mayonaise! Enjoy ❤️   Met dank aan @courgetticonfetti voor de prachtige foto's en het heerlijke recept.