Ontdek de lekkerste kazen voor bij je pasta!

Door: Henri Willig
12 nov 2023
± 3 minuten

Pasta en kaas zijn een match made in heaven. Een goede kaas kan een simpel pasta gerecht omtoveren tot een culinair meesterwerk. Bij Henri Willig vind je een ruime keuze aan ambachtelijke Nederlandse kazen die je pasta dat extra beetje smaak kunnen geven waar je naar op zoek bent. 

Combineer de kaas aan de hand van de pasta saus

Bij het kiezen van de juiste kaas voor je pasta is het belangrijk om rekening te houden met de smaak van de saus en de andere ingrediënten. Een krachtige, oude kaas kan een goede keuze zijn voor een eenvoudige saus, zoals aglio e olio. Een zachte, jonge kaas is dan weer beter geschikt voor een romige saus, zoals carbonara. Een lichte saus vraagt dus ook om een lichte kaas, een romige saus vraagt om een romige kaas en een pittige saus vraagt om een robuuste kaas. Ook de structuur van de kaas is belangrijk. Een harde kaas is een goede keuze voor geraspte kaas, die je over je pasta kunt strooien. Een zachte kaas is dan weer beter geschikt voor in de saus. Ontdek onze favoriete pasta-kaas combinaties:

1. Geitenkaas - Extra Oud

De rijping van deze extra oude geitenkaas zorgt voor een krachtige, karaktervolle smaak. Het is de perfecte aanvulling op een eenvoudige pasta aglio e olio, waar de kaas de subtiele knoflook en olijfolie tonen mooi aanvult.

2. Koekaas - Extra Oud

Met een traditionele smaak die de tijd heeft gehad om te rijpen, biedt deze extra oude koekaas een solide, vertrouwde basis voor vele pasta gerechten. Probeer het eens in een klassieke pasta carbonara en proef het verschil.

3. Koekaas - Rode Pesto

De rode pesto koekaas van Henri Willig is een vrolijke en smaakvolle toevoeging aan elke pasta salade. De zongedroogde tomaten en pittige kruiden zorgen voor een mediterrane flair in je gerecht.

4. Schapenkaas - Extra Oud

Deze extra oude schapenkaas heeft een diepe, rijke smaak die wonderen doet in een pittige pasta arrabbiata. De robuuste smaak van de kaas helpt om de pittigheid van de saus in balans te brengen.

5. Geitenkaas - Lavendel

Voor wie op zoek is naar een unieke smaakervaring, is de geitenkaas met lavendel een verrassende keuze. De florale tonen van lavendel zorgen voor een lichte, zomerse toets in je pasta.

6. Geitenkaas - Truffel

De luxe smaak van truffel gecombineerd met de zachte geitenkaas creëert een elegante kaas die je pasta naar een hoger niveau tilt. Deze truffel geitenkaas is de perfecte keuze voor een romantisch diner bij kaarslicht.

Henri Willig kaas voor bij de pasta

Bij Henri Willig streven we ernaar om de beste kazen te leveren voor elke gelegenheid. Of je nu op zoek bent naar een krachtige oude kaas of een zachte jonge kaas, in ons assortiment vind je de perfecte kaas voor jouw volgende pasta maaltijd. Ontdek de veelzijdige wereld van kaas en pasta en laat je inspireren door de unieke smaakcombinaties die mogelijk zijn!
 

Krijg je trek van dit artikel?

Bekijk hieronder de heerlijke recepten van Henri Willig.

Rode kippasta met kaas

4 pers
min

Bereiding: Snij de prei in halve ringen en was ze schoon. Maak de sjalottenschoon en snij ze in grove ringen en snij de gerookte kip in blokjes. Breng ondertussen water aan de kook en kook hierin de pasta gaar. Verhit de bakboter in een pan totdat deze goudbruin is, bak hierin de prei en sjalot aan en laat deze rustig gaar stoven.Voeg vervolgens de gerookte kipblokjes erbij en laat alles even doorwarmen. Giet de gekookte pasta af in een vergiet en haal de gestoofde prei, sjalotten en kip van het vuur. Meng in een kom de warme pasta, gestoofde sjalotten, prei en kip. Schep hierover de inhoud van Henri Willig Roasted Tomato en meng alles door elkaar. Serveer de pasta op een schaal en garneer met verse kruiden en geraspte Henri Willig kaas.

Wollige kaaspasta maken

4 pers
75 min

Voorbereiding Pel de knoflook en plet of snijd deze. Snijd de korst van de schapenkaas in met een scherp mes. Verwijder de korst van de kaas. Hol de schapenkaas uit en bewaar deze uitgeholde kaas. Bewaar ongeveer de helft van deze brokjes schapenkaas voor een andere keer in bijvoorbeeld een ovenschotel, op een croissant of over de tortillia chips. A la minute Smelt met een gasbrander (die je bijvoorbeeld gebruikt voor creme brulee) de andere helft van de schapenkaas brokkels in de kaas en blus deze af met een flinke scheut cognac, waardoor de kaas heerlijk wordt geflambeerd. Smelt het mengsel tot een mooie kaassaus en smelt de kaas royaal: de smeltkaas zorgt voor de hoeveelheid kaassaus die je door de spaghetti wilt. Voeg de knoflook en de Henri Willig roasted tomato dip toe en roer alles goed door. Kook de spaghetti ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de gekookte spaghetti direct bij de kaassaus in de uitgeholde kaas en schep het geheel door. Garneer met verse salie. Bijgerecht Een heerlijke tomatensalade met grote kaaskruimels maakt het geheel compleet. Tip De uitgeholde kaas kun je in meerdere keren verwerken. Wil je een goede live spaghetti demonstratie geven aan je tafelgenoten, maak hem dan eerst voor jezelf: zo krijg je er handigheid in. Schraap de kaas goed leeg en brand met de gasbrander de kaas na, zodat alle restjes verwijderd worden (hygiëne en omloopsnelheid van de kaas is belangrijk en bepalen de houdbaarheid). Bewaar de kaas na gebruik in de koelkast onder de 4 graden Celsius. Begin het recept opnieuw als de gasten komen smullen. De kaas is bruikbaar tot de laatste kruimel, in de soep, bij voorgerechten of in de kaasfondue.