Back to School en Work!

De vakantieperiode is nu echt voorbij. De zonnige dagen maken plaats voor herfstachtige taferelen en de routine van werk en school is volop begonnen. Vaak hoor je mensen ook zeggen dat ze er wel weer aan toe zijn. We houden toch best wel van ritme.  

Ritme houden we met eten ook vaak aan. Kijk maar naar ontbijt, lunch en diner. En de meeste mensen hebben ook nog vaste momenten voor een tussendoortje. In dat opzicht is kaas natuurlijk heel veelzijdig! Je zou het tenslotte op al deze momenten kunnen nuttigen.  

In de kantine gaan de lunchboxen open en is het altijd weer een feestje om te zien wat een ander mee heeft genomen. Soms gaat dat gepaard met lichte jaloezie omdat een ander heerlijke hapjes mee heeft. Maar het mooie hiervan is wel, dat je elkaar kunt inspireren.   

Op onze receptenpagina staan ook allerlei gerechten met onze heerlijke kazen. Hapjes van groot tot klein. En op onze Instagram komen ook regelmatig lekkere hapjes voorbij. Wij vinden het leuk om onze kaas met jullie te delen en jullie nieuwe ideeën te geven wat er allemaal mogelijk is.  

En om dan terug te komen op de titel van deze blog; ‘back to school’ / ‘back to work’, deel ik graag een paar heerlijke combinaties die je makkelijk in je broodtrommel mee kunt nemen. Gewoon aan een prikkertje bijvoorbeeld. 

  1. Fenegriekkaas & stukjes peer
    Deze kaas heeft een nootachtige smaak, vergelijkbaar met walnoten. En dat combineert dus fantastisch met peer. 

  2. Geitenkaas & ananas 
    De combinatie van het zoet zure fruit, samen met de milde maar volle smaak van onze geitenkaas is een van mijn favorieten.  

  3. Oude schapenkaas met pure chocolade
    Pasgeleden hebben we het zelf nog eens getest, maar de zoeten en toch aardse smaak van de chocolade past heel mooi bij de karakteristieke smaak van de oude kaas.  

Dus mocht je nu zelf eens iets anders in dat trommeltje willen stoppen, probeer deze combi’s eens als tussendoortje!