Back to School en Work!

Door: Henri Willig
22 sep 2022
± 3 minuten

De vakantieperiode is nu echt voorbij. De zonnige dagen maken plaats voor herfstachtige taferelen en de routine van werk en school is volop begonnen. Vaak hoor je mensen ook zeggen dat ze er wel weer aan toe zijn. We houden toch best wel van ritme.  

Ritme houden we met eten ook vaak aan. Kijk maar naar ontbijt, lunch en diner. En de meeste mensen hebben ook nog vaste momenten voor een tussendoortje. In dat opzicht is kaas natuurlijk heel veelzijdig! Je zou het tenslotte op al deze momenten kunnen nuttigen.  

In de kantine gaan de lunchboxen open en is het altijd weer een feestje om te zien wat een ander mee heeft genomen. Soms gaat dat gepaard met lichte jaloezie omdat een ander heerlijke hapjes mee heeft. Maar het mooie hiervan is wel, dat je elkaar kunt inspireren.   

Op onze receptenpagina staan ook allerlei gerechten met onze heerlijke kazen. Hapjes van groot tot klein. En op onze Instagram komen ook regelmatig lekkere hapjes voorbij. Wij vinden het leuk om onze kaas met jullie te delen en jullie nieuwe ideeën te geven wat er allemaal mogelijk is.  

En om dan terug te komen op de titel van deze blog; ‘back to school’ / ‘back to work’, deel ik graag een paar heerlijke combinaties die je makkelijk in je broodtrommel mee kunt nemen. Gewoon aan een prikkertje bijvoorbeeld. 

  1. Fenegriekkaas & stukjes peer
    Deze kaas heeft een nootachtige smaak, vergelijkbaar met walnoten. En dat combineert dus fantastisch met peer. 

  2. Geitenkaas & ananas 
    De combinatie van het zoet zure fruit, samen met de milde maar volle smaak van onze geitenkaas is een van mijn favorieten.  

  3. Oude schapenkaas met pure chocolade
    Pasgeleden hebben we het zelf nog eens getest, maar de zoeten en toch aardse smaak van de chocolade past heel mooi bij de karakteristieke smaak van de oude kaas.  

Dus mocht je nu zelf eens iets anders in dat trommeltje willen stoppen, probeer deze combi’s eens als tussendoortje! 

Krijg je trek van dit artikel?

Bekijk hieronder de heerlijke recepten van Henri Willig.

Tasty garlic cheese sandwich

2 pers
15 min

Deze sandwich is simpel maar zo heerlijk! Bereidingswijze: Rooster het brood. Snijd ondertussen de uienringen en bak deze in de pan tot ze zacht zijn en verkleuren.  Meng de honingmosterd met de mayonaise en smeer 1 kant van de broodjes in met het mengsel. Verdeel veldsla over de sneetjes brood en leg daar de kaas op.  Voeg vervolgens de gegrilde paprika toe en daar over de uienringen.  Strooi er wat gehakte walnoten overheen en dek af met de onbelegde sneetjes brood.  Snijd de sandwich door en zet hem dan vast met een prikkertje. Als je hem 2 keer doorsnijdt is hij extra hoog.  Verdeel over 2 borden en je simpele maar heerlijke sandwich is klaar. Genieten maar!

Sandwich maken met gegrilde kip en kaas

4 pers
30 min

Verrukkelijke sandwiches met gegrilde kip, een heerlijke abrikozenspread, tomaat, mayo, sla, avocado en onze heerlijke jonge Gouda kaas. Echt een topcombinatie! Bereiding: Sla de kipfilet plat en snijd in 2 stukken. Meng de kruiden met de olijfolie en wentel de kip hierdoor. Grill de kip in een grillpan of in een contactgrill aan beide zijden mooi bruin en gaar. Rooster de casinoboterhammen in een broodrooster, oven of contactgrill lekker krokant.  Bestrijk de eerste boterham met de abrikozendip, leg daarop wat sla en dan de kip. Bestrijk een tweede boterham met mayo en beleg met kaas, tomaat en avocadoplakken. Bestrooi met een beetje zout en peper. Leg deze boterham op de eerste en doe de derde boterham erop. Snijd voorzichtig schuin door tot je twee driehoeken hebt. Snijd deze driehoeken dan weer door tot 2 kleinere driehoekjes en steek er een satéprikker in zodat het mooi aan elkaar blijft zitten.   @Ellouisacooking maakte deze sandwiches voor ons, en wij gaan dit recept zeker zelf ook proberen! Dank je wel ;-)