Sinterklaas kaas: dé originele lekkernij voor Sinterklaas

Door: Henri Willig
30 nov 2023
± 2 minuten

Sinterklaas staat weer voor de deur en dat betekent gezelligheid, cadeautjes en natuurlijk... lekkernijen! Dit jaar introduceren we bij Henri Willig een unieke twist op een traditionele favoriet: de Sinterklaas kaas. Vergeet de standaard chocoladeletters; het is tijd voor een Sinterklaas letter van kaas!

Sinterklaas letter van kaas: een nieuwe traditie

Wanneer we denken aan Sinterklaas, denken we vaak aan zoetigheden. Maar waarom niet iets hartigs introduceren? Een Sinterklaas kaasletter is niet alleen origineel, maar ook een heerlijke traktatie voor de kaasliefhebbers onder ons. Stel je voor: jouw initialen uitgesneden uit een smeuïge, lekkere kaas. Dat is pas een feestelijke verrassing!

Hoe maak je een Sinterklaas letter van kaas?

  • Kies je kaas: Selecteer je favoriete stevige kaas die goed snijdt, zoals een oude geitenkaas of een stuk oude koekaas.
  • Lettervormen: Gebruik een sjabloon van de gewenste letter en snijd voorzichtig de kaas in deze vorm. Heb je geen sjabloon, snijd dan plakjes van je kaas en leg deze in de gewenste letter! Voor een extra feestelijk effect kun je verschillende soorten kaas gebruiken om meerdere letters te maken.
  • Creatieve presentatie: Leg de Sinterklaas letter van kaas op een mooie kaasplank en versier met noten, vruchten of een bijpassende kaasdip voor een feestelijk geheel.

Unieke Sinterklaas kaas recepten

Naast de klassieke kaasletter, kun je met Sinterklaas kaas ook creatieve recepten bereiden. Denk aan een hartige Sinterklaastaart of gevulde speculaas met een kaasvulling en kleine kaasletters ter decoratie. Laat je voor de Sinterklaas kaasletter inspireren door ons speciale Sinterklaas kaas recept.

Waarom kiezen voor een kaas letter Sinterklaas?

  • Origineel: Verras je gasten of familie met iets unieks
  • Veelzijdig: Kaasletters kunnen zowel als snack als in gerechten worden gebruikt
  • Feestelijk: Kaas in de vorm van een letter geeft een feestelijke touch aan je Sinterklaasavond

Sinterklaas kaas is een fantastische manier om de traditionele feestdag een nieuwe draai te geven. Probeer dit jaar eens een Sinterklaas letter van kaas en maak van jouw Sinterklaasviering een onvergetelijke ervaring!

Krijg je trek van dit artikel?

Bekijk hieronder de heerlijke recepten van Henri Willig.

Sinterklaas kaasplank

5 pers
15 min

Maak er deze sinterklaas een feest van met een borrelplank voor lekkernijen! Een perfecte kaasplank voor jong en oud.  In het thema van Sinterklaas hebben we een sinterklaas kaas letter gemaakt maar dan als borrelplank en zó maak je hem: Neem een mooie plank en leg hier de verschillende soorten kaas op.  Leg de kaas in een S vorm op de plank. Wij hebben hier de prachtige gele Goudse kaas gebruikt voor de letter.  Plaats de dips tussen de kazen en verdeel de noten over de plank. Vul de plank verder aan met wat toastjes of crackers en vijgenbrood of vruchtenbrood. Voeg wat rauwkost toe zoals bijvoorbeeld worteltjes. Kies vooral eigen favorieten! Strooi er nog wat lekker strooigoed tussendoor voor het echte sinterklaas gevoel en vergeet de speculaas niet. Zorg dat de kazen op kamertemperatuur zijn voor je de plank gaat serveren.

Bietensalade met geitenkaas

1 pers
25 min

Deze heerlijke frisse bietensalade is het hele jaar door lekker! Ideaal als bijgerecht of een gezonde smakelijke lunch  Tip: Gebruik handschoenen als je bezig bent met gekookte bieten. Zo blijven je handen schoon! Kook de bieten zo'n 20 minuten in water. Laat de bietjes afkoelen en haal de buitenlaag (schil) eraf.  Snijd de gekookte bieten in blokjes of plakjes. Meng de bieten met de olijfolie en balsamicoazijn in een saladekom. Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.  Hak de walnoten grof en strooi deze over de bieten. Voeg de rucola toe. Snijd, krul of schaaf de geitenkaas en garneer deze over de bietensalade.