Koolhydraten en kaas: een gedetailleerd overzicht

Door: Henri Willig
15 dec 2023
± 2 minuten

We duiken in de wereld van koolhydraten in kaas, een onderwerp dat zowel voor kaasliefhebbers als voor degenen die bewust met hun voeding omgaan van belang is. We bieden een kijkje in hoe deze lekkere zuivelproducten passen in een koolhydraatbewust dieet.

Kaas koolhydraten: algemene informatie

Kaas, een veelzijdig en geliefd voedingsmiddel, bevat over het algemeen weinig koolhydraten. Dit maakt het een favoriete keuze voor velen die een koolhydraatarm dieet volgen. Maar hoe zit het met de verschillende soorten kaas die we aanbieden?

Koolhydraten in verschillende kaassoorten

  • Gouda kaas: Henri Willig's Gouda kaas staat bekend om zijn romige smaak. Deze kaas bevat relatief weinig koolhydraten, wat het een goede optie maakt voor wie koolhydraatbewust eet.
  • Biologische kaas: Deze kaas is rijk aan eiwitten en heeft een hogere voedingswaarde. De natuurlijke, truffel- en knoflooksmaken voegen rijke smaken toe zonder veel koolhydraten toe te voegen.
  • Gerookte kaas: Onze gerookte kazen, zowel Gouda als geitenkaas, bieden een unieke smaak door het rookproces. Ze zijn een interessante toevoeging aan salades en bevatten weinig koolhydraten.
  • Extra oude geitenkaas: Deze kaas, bekroond tot beste oude kaas ter wereld, is niet alleen rijk aan smaak maar ook laag in koolhydraten. Het is een uitstekende keuze voor een kaasplank of in warme gerechten.

Voedingswaarde van kaas

Naast het koolhydraatgehalte zijn kaassoorten van Henri Willig ook rijk aan eiwitten, vitamines (zoals A, B12) en mineralen (zoals calcium en fosfor). Deze voedingsstoffen maken kaas een waardevol en lekker onderdeel van een gebalanceerd dieet.

Kaas en diabetes

Kaas met een laag gehalte aan koolhydraten kan deel uitmaken van een diabetesvriendelijk dieet. Het lage koolhydraatgehalte helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel, wat belangrijk is voor mensen met diabetes.

Henri Willig kazen

Kaas van Henri Willig, variërend van geitenkaas tot oude kaas, biedt een heerlijke en voedzame optie voor diegenen die letten op hun koolhydraatinname. Met de diversiteit aan smaken en soorten is er altijd een kaas die past bij jouw dieet en smaakvoorkeuren. Ontdek het zelf en ervaar de rijke smaak en kwaliteit van Henri Willig kazen!

Krijg je trek van dit artikel?

Bekijk hieronder de heerlijke recepten van Henri Willig.

Sandwich maken met gegrilde kip en kaas

4 pers
30 min

Verrukkelijke sandwiches met gegrilde kip, een heerlijke abrikozenspread, tomaat, mayo, sla, avocado en onze heerlijke jonge Gouda kaas. Echt een topcombinatie! Bereiding: Sla de kipfilet plat en snijd in 2 stukken. Meng de kruiden met de olijfolie en wentel de kip hierdoor. Grill de kip in een grillpan of in een contactgrill aan beide zijden mooi bruin en gaar. Rooster de casinoboterhammen in een broodrooster, oven of contactgrill lekker krokant.  Bestrijk de eerste boterham met de abrikozendip, leg daarop wat sla en dan de kip. Bestrijk een tweede boterham met mayo en beleg met kaas, tomaat en avocadoplakken. Bestrooi met een beetje zout en peper. Leg deze boterham op de eerste en doe de derde boterham erop. Snijd voorzichtig schuin door tot je twee driehoeken hebt. Snijd deze driehoeken dan weer door tot 2 kleinere driehoekjes en steek er een satéprikker in zodat het mooi aan elkaar blijft zitten.   @Ellouisacooking maakte deze sandwiches voor ons, en wij gaan dit recept zeker zelf ook proberen! Dank je wel ;-)

Tasty garlic cheese sandwich

2 pers
15 min

Deze sandwich is simpel maar zo heerlijk! Bereidingswijze: Rooster het brood. Snijd ondertussen de uienringen en bak deze in de pan tot ze zacht zijn en verkleuren.  Meng de honingmosterd met de mayonaise en smeer 1 kant van de broodjes in met het mengsel. Verdeel veldsla over de sneetjes brood en leg daar de kaas op.  Voeg vervolgens de gegrilde paprika toe en daar over de uienringen.  Strooi er wat gehakte walnoten overheen en dek af met de onbelegde sneetjes brood.  Snijd de sandwich door en zet hem dan vast met een prikkertje. Als je hem 2 keer doorsnijdt is hij extra hoog.  Verdeel over 2 borden en je simpele maar heerlijke sandwich is klaar. Genieten maar!