Kaas

Al sinds 1974 produceert Henri Willig ambachtelijke premium Hollandse kazen in zijn eigen kaasmakerijen in Katwoude en Heerenveen. Met passie en liefde worden hier elke dag kazen en andere specialiteiten bereid, die onderscheidend zijn in smaak en kwaliteit. Deze kwaliteit wordt gewaarborgd door het principe ‘van land tot klant’.

Lees meer >
143,95
(Incl. btw)
Type kaasOude kaas
Type kaasJonge kaas
Besparing 12%
32,85 28,95
(Incl. btw)
Type kaasRookkaas
Biologisch Type kaasJonge kaas
Type kaasBelegen kaas
12,95
(Incl. btw)
Type kaasBelegen kaas
Type kaasOude kaas
Type kaasJonge kaas
Biologisch Type kaasOude kaas
Biologisch Type kaasOude kaas
Type kaasJonge kaas
12,95
(Incl. btw)
Type kaasOude kaas
Bekijk nog 10 producten

Zie bijvoorbeeld ons assortiment koekaas, schapenkaas en geitenkaas. Na miljoenen cheese fans uit zowel binnen- als buitenland in onze fysieke winkels blij te hebben gemaakt met de heerlijke kazen en internationale prijzen te hebben gewonnen met bijvoorbeeld zijn extra oude geitenkaas, brengt hij zijn assortiment nu online naar u!

Baby kaasjes
Nog elke dag worden in de kaasmakerijen in Katwoude en Heerenveen verse kaasjes bereid volgens een speciaal procedé en vervolgens kort gerijpt. De baby kaasjes zijn kleine kaasjes van 380 gram. In Katwoude worden onder andere onze ambachtelijke Goudse kaas en Edammer kaas geproduceerd. De Goudse kaas van Henri Willig is een wereldberoemde kaas. Zonder enige toevoeging van kruiden is deze koemelk kaas met haar romige smaak niet veranderd sinds de eerste productie ervan, eeuwen geleden. De Edammer kaas staat daarentegen wereldwijd bekend om zijn rode korst en ietwat kruidige geur.

Naast deze kazen met wereldfaam produceert Henri Willig ook nog allerlei andere baby kaasjes van koeienmelk, geitenmelk en schapenmelk. Deze kaasjes, verpakt in de kenmerkende felgekleurde verpakkingen, hebben verschillende smaken. Van kaas met kruiden en knoflook tot truffel en van kokos tot honing tijm: Henri Willig heeft het in het assortiment.

Daarnaast heeft Henri Willig zoals gezegd biologische koekazen gemaakt van Jersey melk in het assortiment. Deze kazen, met een naturel, truffel en knoflook smaak, hebben door de Jersey melk een hoger eiwitgehalte. Hierdoor is de kaas veel romiger en rijker van smaak. De melk van onze Jersey koeien zijn bovendien van nature verrijkt met vitaminen, mineralen en caroteen.
De smaak van ieder baby kaasje is een beleving op zich en samen maken zij elk gerecht compleet. Maak bijvoorbeeld eens een peperkaasburger, een overheerlijke risotto met baby schapenkaas, frisse salades, warme kaasstengels of de Hollandse tosti.

Kaaswielen
Kleine baby kaasjes niet groot genoeg? Dat begrijpen wij natuurlijk helemaal! Daarom hebben wij ook grote kaaswielen in ons assortiment. Deze kaaswielen wegen ongeveer 4,5 kilogram en zijn verkrijgbaar in verschillende smaken.

Rookkaas
De rookkazen van Henri Willig zijn een échte delicatesse. Deze kazen worden op een bijzondere manier bereid: eerst wordt een Goudse kaas of geitenkaas gesmolten. Vervolgens wordt deze op echt beukenhout in een rookoven gerookt. Hierdoor krijgt de kaas zijn traditionele smaak en ambachtelijke bruine korst. De rookkazen zijn verkrijgbaar in verschillende varianten: met kruiden of pittige Spaanse jalapeño, maar ook van geitenmelk. Ze maken frisse salades of gerechten met geroosterde groenten helemaal af!
Kaasstukjes

Naast de babykaasjes en rookkazen in hun typische vorm, heeft Henri Willig ook kaasstukjes. Dit zijn stukken kaas die af worden gesneden van grote kaaswielen. Twee van deze kazen zijn biologisch: de biologische jonge Gouda koekaas en de biologische groene pesto koekaas. Ook onze rode pesto kaas wordt in een puntstukje aangeboden. En heeft u al eens geitenkaas met lavendel geproefd? Daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres.

Verder heeft Henri Willig verschillende oude kazen in het assortiment. Deze kazen, gemaakt van koeienmelk, geitenmelk of schapenmelk, zijn geroemd vanwege hun structuur. Ze zijn minimaal een jaar gerijpt, waardoor zij wat harder maar toch romig zijn. De extra oude geitenkaas is door zijn hardheid bijvoorbeeld benoemd tot de beste oude kaas in de wereld tijdens de Wereldkampioenschappen Kaaskeuring in Madison, Wisconsin. Oude kazen maken uw kaasplank af maar zijn ook heerlijk op een warm stokbrood, als hapje bij de rode wijn of in een pompoentaart.

Smeerkaas
Heeft u liever een smeuïge, smeerbare kaas? Dan is onze smeerkaas naturel of met Franse kruiden echt iets voor u. Een genot op warm, getoast brood of op de kaasplank met pico’s.

Product filters
Melksoort
Biologisch
Type kaas
Vorm
Alcohol
Prijs

 – 

  • ‎€9.5
  • ‎€173.95