Nu tijdelijk bij elke bestelling een gratis potje mosterd (Acties uitgesloten)

Zorg voor kwaliteit

Henri Willig produceert de lekkerste kazen die veilig kunnen worden geconsumeerd. We hanteren de strengste normen om kwalitatief hoogwaardige, veilige producten op de markt te brengen.

Om dat te realiseren is een goed werkend kwaliteitssysteem essentieel. Het geheel aan procedures, werkinstructies en registratieformulieren is vastgelegd in ons kwaliteitshandboek. Traceerbaarheid is ook een sleutelelement in ons risicobeheersingsysteem. Door labeling kunnen wij de identificatiegegevens tijdens productie, opslag en distributie van elk kaasproduct terughalen.

Hygiënebeleid

In het belang van de consument, maar ook in ons eigen belang voeren we een strikt hygiënebeleid. Dat komt tot uitdrukking in een pakket hygiëneregels, waarvan elke medewerker op de hoogte is en waarbij streng op naleving wordt toegezien. Jaarlijks volgen alle medewerkers een hygiënetraining en waar nodig worden hygiëneregels aangepast of aangevuld. Bezoekers mogen alleen onder dezelfde voorschriften en alleen onder begeleiding de productieruimte betreden. De microbiologische waarden worden periodiek geanalyseerd.

Grondstoffen

Henri Willig werkt samen met ongeveer 40 melkleveranciers. Zij leveren reguliere, biologische en biologisch dynamische koemelk en reguliere en biologische geiten- en schapenmelk. We hanteren strikte normen ten aanzien van de versheid en kwaliteit van deze melk. Elke leverancier ondergaat hiertoe een strenge audit. Bij elke aflevering wordt tevens een proefmonster genomen voor chemische en microbiologische analyse.

Voor de verschillende kruidenrecepturen werken we samen met vaste leveranciers om consistentie in smaak en kwaliteit te waarborgen. Onze keurmeesters en analisten zien hier bij elke nieuwe levering op toe.

Certificaten

Om de kwaliteit en voedselveiligheid van onze producten te garanderen is de productielocatie in Heerenveen gecertificeerd volgens de volgende kwaliteitssystemen:

Procescertificering melktransport
Procescertificering deel 1
Procescertificering deel 2
BRC
IFS
GMP+
Skal
Demeter
Om de kwaliteit en voedselveiligheid van onze producten te garanderen is de productielocatie in Katwoude gecertificeerd volgens de volgende kwaliteitssystemen:

FSCC22000
GMP+
Skal