Feest hapjes maken: wat zet je op tafel?

Henri Willig
Door: Henri Willig
10 jul 2024
± 3 minuten

Organiseer je binnenkort een feestje en ben je op zoek naar inspiratie voor lekkere en originele feest hapjes? De hapjes die je serveert kunnen de sfeer van je feest maken of breken. Daarom delen we graag enkele unieke ideeën waarmee je jouw gasten zeker verrast! Of je nu een uitgebreide kaasplank of snelle hapjes op tafel wilt zetten, bij Henri Willig vind je alles wat je nodig hebt om jouw feest speciaal te maken.

Feest hapjes maken: wat zet je op tafel?

Feest hapjes maken met kaas

Kaas is een absolute favoriet voor ieder feest. Het is veelzijdig en combineert goed met verschillende smaken. Denk aan smeuïge geitenkaas, romige koekaas of pittige oude kaas. En het beste van alles? Je hoeft het kaasplankje niet alleen simpel te houden. We delen hier inspirerende ideeën om hapjes te maken voor feest waarbij kaas de ster is!

Gevulde mini-paprika's met geitenkaas

Ingrediënten: Mini-paprika's, Henri Willig geitenkaas, verse kruiden

Bereiding: Snijd de mini-paprika's doormidden en verwijder de zaadjes. Vul ze met zachte geitenkaas en bestrooi met verse kruiden. Grill kort totdat de kaas mooi begint te smelten. Deze kleurrijke hapjes zijn ideaal om op tafel te zetten bij elk feestje.

Kaasspiesjes

Ingrediënten: Henri Willig baby kaasjes, druiven, cherrytomaten, olijven

Bereiding: Snijd de kaas in blokjes en rijg ze samen met druiven, cherrytomaten en olijven op een prikker. Deze kleurrijke spiesjes zijn eenvoudig, maar o zo lekker, en voegen meteen sfeer toe aan je borreltafel.

Kaasfondue dip

Ingrediënten: Henri Willig Goudse koekaas, brood, groenten

Bereiding: Verwarm de fonduekaas en serveer met stukjes brood en groenten zoals worteltjes en paprika. Perfect voor een gezellig dipfestijn waarbij iedereen kan genieten van warme, gesmolten kaas.

Bruschetta met oude kaas en vijgen

Ingrediënten: Stokbrood, Henri Willig oude koekaas, vijgendip, rucola

Bereiding: Toast het stokbrood en beleg met vijgendip, plakjes oude kaas en een blaadje rucola. Een snel en eenvoudig hapje met een heerlijke smaakcombinatie van zoet en hartig.

Snelle feest hapjes met Henri Willig

Op zoek naar iets snels, maar toch verrassend lekker? Met onze producten zet je in een handomdraai feest hapjes op tafel. Hier zijn een paar ideeën die je direct kunt maken zonder veel voorbereiding:

  • Henri Willig kaasplankje: Een zorgvuldig geselecteerd assortiment van onze beste kazen, perfect voor iedere gelegenheid. Combineer met noten, druiven en chutneys voor een echte smaakexplosie.
  • Knapperige kaasstengels: Onze kaasstengels zijn knapperig van buiten en smeuïg van binnen. Makkelijk te maken en altijd een succes op elk feest.
  • Honing mosterd dip: Combineer Henri Willig honing mosterd met kaas, vleeswaren, brood of groenten. Het is een eenvoudige maar verrukkelijke dip die bij iedereen in de smaak valt.

Waarom kiezen voor Henri Willig?

Onze kazen zijn gemaakt met passie en vakmanschap, wat je terugproeft in iedere hap. Of je nu kiest voor een simpele kaasspies of een uitgebreide kaasfondue, met de kazen van Henri Willig maak je jouw feesthapjes onvergetelijk lekker. Feest hapjes maken hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met onze producten zet je in een handomdraai de lekkerste hapjes op tafel die indruk maken op je gasten.

Veelgestelde vragen

Hoe bewaar ik kaas het beste voor en na het feestje?

Bewaar kaas het beste in de koelkast, bij voorkeur in bakpapier of een kaasspecifieke verpakking om de smaak te behouden. Haal de kaas een half uur tot een uur voor serveren uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.

Hoeveel kaas moet ik per persoon inschatten voor een kaasplank?

Een goede vuistregel is om ongeveer 150-200 gram kaas per persoon te rekenen voor een kaasplank, afhankelijk van hoeveel andere hapjes je serveert. 

Welke drankjes passen goed bij kaashapjes?

Wijn is een klassieke keuze, waarbij witte wijn vaak goed samengaat met zachte kazen zoals geitenkaas en rode wijn met rijpere kazen zoals oude kaas. Voor een verrassende twist kun je ook bier of zelfs gin combineren met kaas.

Bestel via onze webshop

Krijg je trek van dit artikel?

Bekijk hieronder de heerlijke recepten van Henri Willig.

Crostini's met Goudse Kaas

8 pers
25 min

Ben je op zoek naar een verrassende twist voor je volgende borrel of diner? Deze crostini’s zijn precies wat je zoekt. Perfect als antipasti of zomerse appetizer, verrassend eenvoudig om te bereiden én ideaal voor elke gelegenheid. Deze crostini’s met Nederlandse kaas zijn net iets anders dan de crostini’s belegd met burrata en tomaat of de peach crostini’s, en daarom des te leuker om jouw gasten mee te verrassen.

Quesadilla's met Courgette en Geitenkaas

2 pers
15 min

Quesadilla’s zijn een heerlijke en snelle manier om een smaakvolle maaltijd op tafel te zetten. In dit recept combineren we de romige smaak van geitenkaas met de frisse courgette en een vleugje citroen voor extra frisheid. De quesadilla’s worden knapperig gegrild in een pan of contactgril. Samen met de pittige salsa zijn de quesadilla's perfect voor een snelle lunch, diner of als borrelhapje! Volg de stappen hieronder en maak in een handomdraai deze heerlijke quesadilla’s.