Bezoek Ook

Bent u een weekendje weg of op bezoek in en/of rond Amsterdam? Bezoek dan ook eens een van onze Hollandse Experiences waaronder;


Proefzolder kaasproeverij

Gelegen in hartje Amsterdam naast Pathé Tuschinski kunt u de volledige kaasexperience ervaren. Zo kunt u een film aanschouwen die u meeneemt in de wondere wereld van het kaasambacht, vertellen deskundige medewerkers over de hoed en de rand van het kaasmaken en kunt u uiteraard genieten van een proeverijtje met verschillende soorten kazen onder het genot van een glaasje wijn, bier of frisdrank.


Kaasproeflokaal Warmoesstraat

Ontdek de exclusieve heerlijke Hollandse kaas van kaasmaker Henri Willig in hartje Amsterdam. Een leuk en onvergetelijk uitje voor het hele gezin. Uw gastvouw geeft tijdens de proeverij toelichting op de bijzondere kazen en smaaksensaties. 
De kaasproeverij bestaat uit een 5-tal verschillende soorten kazen en een 2-tal dips. 

De Proeverijen vinden dagelijks plaats en duurt ongeveer 45 minuten. De winkel en het Proeflokaal zijn toegankelijk voor minder validen. 


B&B Hoeve Chapeau

Op bezoek in/rond Amsterdam en altijd al eens willen overnachten in een échte stopboerderij? Dan is dit uw kans! Op een steenworp van Amsterdam bevindt zich Katwoude met een prachtige accommodatie waar u met 10-13 personen terecht kunt voor een heerlijke overnachting op het platteland. Een ervaring die u nooit meer zal vergeten!


Restaurant Jacob

Neem met eigen ogen eens een kijkje waar het allemaal begon! Op kaasboerderij de Jacobs Hoeve in Katwoude begon Henri Willig meer dan 40 jaar geleden met het maken van kaas. Heden dag bent u van harte welkom om bij het naastgelegen restaurant om een heerlijke lunch of diner te nuttigen. Een smaakvolle beleving die u nog lang zal bijblijven.


Het verhaal van de Edammer Kaasjes

Altijd al willen weten waarom Edam zo beroemd is geworden? 

Henri Willig heeft in Edam een beleving gebouwd waar de roemrijke geschiedenis van de Edammer kaas wordt verteld en waar u alles te weten kunt komen over de Edammer kaas van vroeger en ook die van nu. Een leuk uitje voor jong en oud. De experience is rolstoeltoegankelijk. Edam ligt onder de rook van Amsterdam, dus de experience is perfect te combineren met een bezoek aan de hoofdstad. 

Tickets reserveren

U kunt hier online uw tickets boeken.

We verwelkomen u graag.

Met hartelijke groet,

Team The Story of Edam Cheese