Operator Kaasmakerij

Heerenveen
Productie
Fulltime
calendar-icon
33,6 uur per week

Sta jij aan het begin van je carrière en wil je werken in een wereld waar ambacht en de meest moderne productietechnieken samenkomen? Heb jij jouw opleiding MBO3 en/of MBO4 (bijna) afgerond en sta je te popelen om snel carrière te maken tot Allround Kaasmaker? Dan biedt Kaasmakerij Henri Willig jou de juiste werkomgeving om jouw droom te verwezenlijken. Naast starters staan wij (natuurlijk) ook open voor ervaren Operators met ervaring in de voedingsmiddelenindustrie. 

Er zijn in Nederland aardig wat kaasmakers, maar er is maar één Kaasmakerij Henri Willig. Een familiebedrijf waar je als Operator Kaasmakerij het ambacht van kaasmaken, namelijk de melkverwerking en het kaasmaken zelf, van begin tot einde leert beheersen. Een unieke combinatie in Nederland. En natuurlijk in een technologisch geavanceerde productieomgeving.

Kaasmakerij Henri Willig, ook bekend van de biologische Hooidammer kazen, is een snel groeiende, onafhankelijke kaasmaker, exporteur en retailer die al sinds 1974 succesvol is in het exclusieve kaassegment. Kwaliteit, duurzaamheid en innovatie staan bij ons hoog in het vaandel. Als je onderdeel uit gaat maken van onze Cheese Family (die inmiddels bestaat uit meer dan 500 collega’s) ben je elke dag betrokken bij het maken van onze (h)eerlijke, prijswinnende speciaalkazen, die wij dagelijks aan onze klanten in meer dan 35 landen én in onze meer dan 30 eigen winkels verkopen.

Tijdens een uitgebreide inwerkperiode ga je nauw samenwerken met drie ervaren kaasmakers die jou wegwijs maken in het vak. Na de inwerkperiode krijg je – mits nog niet in jouw bezit – de gelegenheid om je Voedingsmiddelentechnologie MBO3 en VOB Kaas MBO4 te behalen, naast de eigen cursussen en trainingen die de Henri Willig Academy aanbiedt. Bij Kaasmakerij Henri Willig begin je dus niet alleen aan een nieuwe baan, maar vormt je baan de start van je eigen groeipad! 

Je werkt volgens een vijf ploegenrooster waarbij je zes dagen werkt en vervolgens vier dagen vrij bent (je werkt gemiddeld 33,6 uur per week).  

Wat ga je doen?

 • ontvangen en standaardiseren van diverse soorten melk, zoals koe-, geit en schapenmelk
 • prijswinnende kazen bereiden volgens meer dan 100 recepturen in een technologisch geavanceerde productieomgeving.
 • administratieve verwerking van gegevens die nodig zijn om de kwaliteit en de opbrengsten te verhogen
 • verwerken van de wei die ontstaat bij het kaasproces
 • actief deelnemen aan het continu verbeteren van de processen

Herken jij je in het onderstaande?

 • minimaal MBO werk- en denkniveau en de wens om je verder te ontwikkelen
 • affiniteit met procestechniek
 • een teamspeler, gevoel voor humor en gezonde nieuwsgierigheid

Wat hebben wij je te bieden?

 • aantrekkelijk salaris conform Zuivel Cao waarbij je start op een bruto maandloon van €3.095,- op basis van 33,6 uur per week (inclusief ploegentoeslag van 28,7%) en uiteindelijk kan groeien naar een bruto maandloon van €4.600,- (inclusief ploegentoeslag). Er komt nog een Cao verhoging aan van ten minste 8% zodra de bonden akkoord zijn. 
 • eindejaarsuitkering van 4% van je jaarsalaris
 • uitzicht op een vaste aanstelling bij goed functioneren
 • een uitstekend inwerktraject door ervaren, toegewijde collega’s. Benieuwd wat de collega's over het werken bij de Henri Willig Groep te zeggen hebben?
 • een functie met veel eigen verantwoordelijkheid en de ruimte om mee te denken en zaken te initiëren
 • de mogelijkheid om je te ontwikkelen met onze eigen Henri Willig Academy
 • gezellige bedrijfsfeesten waar de hele organisatie bijeen komt en bedrijfsuitjes zoals een ski-weekend

Ben jij geïnteresseerd in deze afwisselende functie?

Wij ontvangen naast je CV graag een korte motivatie waarom jij enthousiast bent om opgeleid te worden tot Operator Kaasmakerij.

 

 

 

Ons sollicitatieproces

Online solliciteren

Online solliciteren

1e gesprek

1e gesprek

Proefdag

Proefdag

Contract

Contract

Vragen? Neem contact op met Feliks Eshuis

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Feliks Eshuis