Onze merken

Henri Willig is al meer dan 40 jaar een begrip in de kaaswereld. De meest ambachtelijke kazen die nog in eigen beheer worden geproduceerd in onze kaasmakerijen in Katwoude en Heerenveen zijn van de hoogst mogelijke kwaliteit en genieten internationale waardering. Om onze klanten een zo’n groot mogelijke verscheidenheid en variëteit aan kaas te kunnen bieden en aan alle wensen gehoor te geven hebben wij drie eigen merken op de markt gebracht, namelijk; Henri Willig, Hooidammer en Polderkaas.


Henri Willig

Per slot van rekening hebben wij uiteraard nog het merk Henri Willig Kaas. Henri Willig Kaas verwierf zijn grootste internationale bekendheid met de Babykaas die daarna veelvuldig is gekopieerd. Deze kleine kaasjes, gehuld in opvallend felgekleurde verpakking wordt tot op de dag van vandaag nog dagelijks bereid in de eigen kaasmakerij volgens een speciaal procedé. De kleine vorm maakt dat de kazen uitermate geschikt zijn om naar het buitenland te versturen. Net zoals alle andere kazen is ook de Baby Gouda kaas in verschillende smaken verkrijgbaar. Speciale smaakcombinaties als komijn, knoflook, chilipeper, zwarte peper, truffel, pesto en fenegriek zijn en ervaring op zich en maken elk gerecht of kaasplankje compleet.


Hooidammer

Hooidammer is het biologische merk dat valt onder de vlag van Henri Willig. Onze biologische kazen worden uitsluitend gemaakt van volle melk uit de biologische en biologisch-dynamische melkveehouderij en zijn uitsluitend gemaakt van de hoogste kwaliteit geiten, schapen en koeienmelk. Evenals de Polderkaas bevat ook Hooidammer een zeer gevarieerd aanbod kazen die allen hun eigen duurzame en eigenzinnige smaakervaring met zich meebrengen. Met smaken als basilicum, knoflook, fenegriek en nog vele anderen is het een assortiment waar de échte biologische kaasliefhebber het water van in de mond doet lopen.


Polderkaas

Polderkaas is een onderscheidend merk van Henri willig waar de echte kaasliefhebber zijn hart aan op kan halen. Polderkaas heeft een zeer gevarieerd assortiment kazen met interessante smaken en texturen die uitsluitend worden gemaakt van koe, geiten of schapenmelk. Het assortiment bevat niet alleen de algemene kazen zoals jonge of oude kaas maar ook pestokaas, kaas met brandnetel en ui, kaas met knoflook en kaas met chili. Uiteraard allemaal handgemaakt in onze kaasmakerij in Heerenveen.


Cheese & More by Henri Willig

Cheese & More by Henri Willig is het winkelconcept van Henri Willig waar u terecht kunt voor een uitgebreid assortiment delicatessen waaronder; verschillende soorten kazen, kaasdips, mosterd,en vele soorten accessoires. Bent u op zoek naar het perfecte cadeau voor de échte fijnproever of bent u zelf benieuwd naar het gevarieerde aanbod? Onze deskundige winkelmedewerkers adviseren u dan graag over de herkomst en smaken van al onze kaasproducten. Uiteraard kunt u zelf ook een proef op de som nemen!

Onze winkels zijn geloceerd in Amsterdam, Delft, Den Haag, Maastricht, Rotterdam, Utrecht en ook in het buitenland in Duitsland in München en in Oostenrijk in Wenen.

Kijk op bezoek ons voor het meest actuele overzicht van onze winkels.

https://henriwillig.com/bezoek-ons/

2019

Nantwich Cheese Awards Engeland

Beste biologische kaas

  Hooidammer Supreme Biologisch Koekaas 8kg

Nantwich Cheese Awards Engeland

Beste Nederlandse Kaas

  Geitenkaas Pikant 8kg

2018

Nantwich Cheese Awards Engeland

Polderkaas sheep cheese extra old

  Beste schapen kaas

Nantwich Cheese Awards Engeland

Pure Gold

  Beste Hollandse kaas

2016

Nantwich Cheese Awards Engeland

Beste Biologische Kaasspecialiteit

  Biologische Gouda Oud

Nantwich Cheese Awards Engeland

Reguliere Geitenkaas met toevoegingen

  Polderkaas Gold Geitenkaas Extra Oud

2015

World Cheese Awards Engeland

Halfharde Reguliere Geitenkaas

  Polderkaas Gold Geitenkaas Extra Oud

2014

Kaesiade Tirol Oostenrijk

Reguliere Geitenkaas

  Polderkaas Gold Geitenkaas Extra Oud

2013

Nantwich Cheese Awards Engeland

Reguliere Geitenkaas met toevoegingen

  Polderkaas Blanc Geitenkaas Fenegriek

Global Cheese Awards Engeland

Reguliere Geitenkaas met toevoegingen

  Polderkaas Blanc Geitenkaas Fenegriek

Global Cheese Awards Engeland

Beste Biologische Kaas

  Biologische Koekaas Groene Pesto

Het maken van een kopie door middel van fotokopie, printscreen, of enige andere duplicatie van onze website of delen daarvan is verboden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Kaasmakerij Henri Willig